fbpx
Košarka

Državno prvenstvo: kadeti KK Kengur domaćini u Areni, kadetkinje gostuju u Trebinju

Državno prvenstvo: kadeti KK Kengur domaćini u Areni, kadetkinje gostuju u Trebinju – Nakon odličnih rezultata ovih selekcija u prvom krugu Državnog prvenstva, kadete i kadetkinje KK Kengur očekuje polufinale Državnog prvenstva BiH gdje će odmjeriti snage sa najboljim ekipama u BiH.

Kadeti ovog kluba (dječaci rođeni 2002. i mlađe) imaju tu čast da ugoste vršnjake iz Širokog Brijega i Trebinja u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović”. Utakmice su na programu u subotu i nedjelju, a igraju se po rasporedu:

SUBOTA (11. maj)

Arena Zenica:  HKK Široki Brijeg – OKK Leotar – 14h

Arena Zenica: KK Kengur – OKK Leotar 18h

NEDJELJA (12. maj)

Arena Zenica: HKK Široki Brijeg – KK Kengur 10h

Prvak grupe prolazi na završnicu Državnog prvenstva koja će se održati u Sarajevu od 24-26. maja. Osvajanjem prvog mjesta u grupi ekipa osigurava medalju na Državnom prvenstvu BiH.

Pored muške selekcije, kadetkinje KK Kengur su također učesnice ovogodišnjeg polufinala Državnog prvenstva. Ova selekcija KK Kengur će gostovati u Trebinju, a na rasporedu su susreti:

SUBOTA (11. maj)

KK Kengur – ŽKK Livno Livno 13:00 h

ŽKK Leotar 03 Trebinje – ŽKK Livno 17:00 h

NEDJELJA (12.maj)

ŽKK Leotar 03 Trebinje – KK Kengur 12:00 h

Također, prvak ove grupe osigurava plasman na završnicu Državnog prvenstva i medalju. Završnica je na programu u Sarajevu od 24. do 26. maja.

Utakmice ovih selekcija će ljubitelji košarke moći pratiti na livestatistic na portalu KS BiH, basket.ba.