Košarka

Mujaković: Pokazali smo da ih možemo pobijediti i sada je na njima veći pritisak

Mujaković je svjestan da je pritisak sada veći na ekipi Proma, koja će u majstorici imati prednost domaćeg terena Foto: D. Kurbegović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni u sjajnoj atmosferi tek u četvrtom pokušaju ove sezone uspjeli slaviti protiv ekipe Proma. Nakon dva poraza u regularnom dijelu, te jednim u prvoj utakmici finala play-offa, sinoć su izabranici Armela Mujakovića odigrali dobar meč, te na kraju zasluženo slavili.

Mujaković: Pokazali smo da ih možemo pobijediti i sada je na njima veći pritisak – Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni u sjajnoj atmosferi tek u četvrtom pokušaju ove sezone uspjeli slaviti protiv ekipe Proma. Nakon dva poraza u regularnom dijelu, te jednim u prvoj utakmici finala play-offa, sinoć su izabranici Armela Mujakovića odigrali dobar meč, te na kraju zasluženo slavili.

Zeničani su sinoć u potpunosti zaustavili najboljeg gostujućeg igrača Nedima Mustaficu, što je na kraju i presudilo kada je u pitanju pobjednik utakmice. Domaći trener Armel Mujaković bio je zadovoljan pobjedom, kojom su uspjeli ostati u seriji te izboriti „majstoricu“.

“Nama je najvažnije da smo pobijedili i ostali u seriji te im, sada, ušli u glavu. Pokazali smo im da ih, nakon tri poraza, možemo pobijediti. Nadam se da će u nedjelju u Donjem Vakufu, gdje će biti puna dvorana, biti dosta i naših navijača, kao što su i njihovi došli u Zenicu. Zaslužili smo pobjedu jer smo odigrali s dosta energije i agresivnosti. Malo me brine činjenica da smo imali vodstvo 14 poena razlike i onda nekim brzopletim greškama ispustili vodstvo i vratili goste u utakmicu. Takve stvari se ne smiju događati” istakao je Mujaković.

U odlučujućem meču Promo će imati prednost domaćeg terena

“Imamo tri dana da se pripremimo za odlučujuću utakmicu, moramo ovu energiju iz druge utakmice prenijeti na meč u nedjelju. Pokazali smo da ih možemo pobijediti, oni su sada pod većim pritiskom jer igraju kući i vidjeli su da mogu izgubiti od nas. Nadam se da će biti opet sjajna atmosfera, te da ćemo i mi imati veliku podršku s tribina, kako bi se na kraju nadam se svi zajedno radovali ulasku u Premijer ligu”, kazao je Mujaković. Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno