Zabava

Druga i treća noć Cabaret Winter Festa u znaku muzike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga i treća noć Cabaret Winter Festa u znaku muzike – Večeras u okviru drugog programa Cabaret Winter Festa, održat će se veče starogradske muzike u izvođenju zeničkog benda “Union”. Zeničani su to, koji inače svoj angažman imaju svaki vikend u Cabaret clubu, a za večeras pripremaju poseban program budući da je riječ o jubilarnom, petom festivalu, rekao nam je Amel Gađun, frontmen benda.

Za subotu nam organizatori, braća Ivan i Andrija Petrović, najavljuju veče elektronske muzike. Kako ističu ovo je prvi put da na ovom festivalu imaju takav program i sa zadovoljstvom su ga uvrstili u program. Mladi Zeničanin Ajdin Zilić, poznatiji kao Dj Dinaj, po prvi put će nastupiti na nekom festivalu.

“Kada me pitaju zašto sam se prijavio na jedan ovakav festival, razlog je jednostavan. U Zenici je ova vrsta muzike mnogo zapostavljena i zaljubljenici u istu malo gdje imaju poslušati tu vrstu muzike, skoro pa ni u jednom objektu. Bit će mi ovo prilika da, pored svoga predstavljanja javnosti, ukažem i na potrebu za češćim ovakim dešavanjima. Sa braćom Ivanom i Andrijom sam već dogovorio i suradnju za ubuduće. Čast mi je što sam dio ovog festivala” – ističe Ajdin.

Inače riječ techno je skraćenica od riječi tehnologija i prvi put se koristi 1985. kao naziv za granu house muzike. Prvi DJ koji je 1985. isproducirao techno je Juan Atkins. Ova vrsta muzike jako dobro uspjeva u sirovim krajevima. DJ Jeff Mills kaže: “Techno u Detroitu ima istu funkciju kao hardcore hip-hopu L.A.-u ili New Yorku. On je vrsta bijega. Pa u Detroitu se ubija iz zabave!

U Evropu techno prvi put stiže 1987.

Ulaz za sve događaje je besplatan



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno