Zenica

Druga gimnazija – priredba za Dan državnosti

Druga gimnazija - Dan državnosti
Druga gimnazija - Dan državnosti
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga gimnazija – priredba za Dan državnosti – U Drugoj gimnaziji u Zenici je održana svečana priredba povodom 25. novembra- Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Kroz skečeve, muziku i recitacije učenici su posjetitelje podsjetili na historiju Bosne i Hercegovine, od povelje Kulina bana pa sve do današnjih dana.

Inače, 25. novembra koji se obilježava kao Dan državnosti BiH održano je prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a. Na tom zasjedanju je donesena odluka o obnovi državnosti BiH, potvređene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovijekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definirana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.

Pored muzičkih tačaka koje je izveo hor škole pod vodstvom profesora Sajida Jusića, učenici dramske sekcije su izveli dio iz poznate bosanskohercegovačke komedije „Biće, biće“ te su nasmijali sve prisutne.  Na kraju ove svečanosti hor je pjesmom poručio “Neka me u srce rane i u oko dirnu, ne dam domovinu i gdje god da idem ja u duši nosim moju Bosnu i Hercegovinu” te raspjevali sve prisutne.

Fotografije i tekst: Kerim D.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno