Zenica

Jubilej TVZE – 20 godina rada

Uposlenici TVZE 2015
Uposlenici TVZE 2015
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jubilej TVZE – 20 godina rada- Na Dan državnosti BiH,25. novembar, Televizija Zenica obilježiće 20 godina svog rada i postojanja. Svečanu akademiju u BNP održali smo danas. Bila je to prilika da se sjetimo kako smo počeli, šta smo postali u međuvremenu te da se upitamo šta nam donosi budućnost.

Zahvalili smo se ljudima koji su nam pomogli u radu, ali i našim uposlenicima koji su na Televiziji od njenog prvog dana. Zaslužnim pojedincima za razvoj RTV Zenica, poslovnim partnerima, te uposlenicima koji su dugi niz godina u kolektivu uručene su zahvalnice i plakete.

Prikazan je i petnaestominutni film,koji je povodom obilježavanja 20 godina TV Zenica pripremio Danko Travar.

Javno preduzeće RTV Zenica formirano je Odlukom Vijeća Općine Zenica od 23. maja 1995. godine, a u njegov sastav ušlo je dotadašnje Preduzeće „Radio Zenica“ d.d. Zenica.RTV Zenica ima tri medija.

Radio Zenica emituje program od 20. juna 1969. godine. Sada ova regionalna radio-stanica emituje program 24 sata dnevno na tri frekvencije: Zona pokrivanja na zemaljskoj mreži je oko milion stanovnika. Program Radio-Zenice emituje se i preko interneta i kablovskih sistema. Televizija Zenica emituje program od 25. novembra 1995. godine.

U početku je to bilo preko iznajmljenog predajnika i kanala, a sada Televizija Zenica emituje program na zemaljskoj mreži, putem interneta i kablovskih operatera. Web stranica –rtvze.ba je sve sadržajnija, aktuelnija i uticajnija, a ovom mediju RTV Zenica posvećuje sve veću pažnju u pogledu podizanja kvaliteta i prezentacije sadržaja.

NAŠA VIZIJA

RTV Zenica se bavi pripremom, proizvodnjom, prenosom i emitovanjem radio i televizijskog programa namijenjenog javnosti.Mi želimo biti nezavisna profesionalna medijska organizacija koja proizvodi program po mjeri zajednice doprinoseći njenom sveukupnom razvoju.Viziju odražava slogan „Tu smo zbog vas“.

MISIJA

Lokalni javni servisi – TV Zenica, Radio Zenica i web portal “rtvze.ba” omogućavaju da stanovnici Općine Zenica, ali i gledaoci, slušaoci i posjetioci u BiH i širom svijeta dobiju pravovremene i tačne, objektivne i izbalansirane informacije o lokalnim zbivanjima, pojavama i odnosima.Orijentacija je je na lokalne događaje, pojave i odnose u lokalnoj zajednici i omogućavanje svim akterima života i rada u njoj – pristup u medijima pod jednakim uslovima.

RTV Zenica u svojim programima daje širi prostor mnogim pojavama, događajima i njihovim akterima koji ne mogu dospjeti u “veće” medije ili u programe komercijalnih stanica.Iako je po programskoj koncepciji i orijentaciji “lokalno primarno”, sva tri medija RTV Zenica se prate u cijeloj BiH i svijetu ,a naše informacije preuzimaju drugi mediji.Na taj način uticaj RTV Zenica na informisanje šire javnosti o lokalnim zbivanjima je značajan.Trenutno stalno uposlenih je 36. (RTVZE.ba)

KOLEGAMA IZ TV ZENICE ČESTITAMO NJIHOV JUBILEJ

ZENICABLOGteam



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno