Zenica

GV: usvojen Nacrt budžeta za 2016.

Vijeće Grada Zenice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GV: usvojen Nacrt budžeta za 2016. – Gradsko vijeće je  jednoglasno usvojilo Nacrt gradskog budžeta za 2016. godinu, u zacrtanom iznosu od 43.809.500 KM .Ove godine na naplatu dospijeva prva rata po kreditnom sporazumu između Saudijskog fonda za razvoj BiH i Grada, za projekat Glavne gradske magistrale, u iznosu od milion i 150 hiljada maraka, a budžet, kako je nacrtom planirano, manji je za oko dva miliona u odnosu na onaj iz prethodne godine.

Vijećnici su se zapitali da li će raspoloživi iznos biti dovoljan da se zadovolje sve potrebe Grada i stanovnika Zenice. No, zatražena su i veća izdvanja za privredu i razvoj u budžetu za iduću godinu, kao i vraćanje iznosa planiranog za razvoj ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje na nivo izdvojen prošle godine.S obzirom da će Nacrt budžeta biti u javnoj raspravi narednih 15 dana, na kraju je dobio jednoglasnu podršku Vijeća.

Predlagač, Služba za budžet i finansije, nada se uspješnoj prodaji zemljišta, planiranoj rebalansom ovogodišnjeg budžeta, kako bi se sustigla projekcija prihoda, zacrtanih na 36 miliona i 100 hiljada 500 konvertibilnih maraka. Vijeće je danas usvojilo i izmjene Regulacionog plana Centar Nemila, kojim se planira unaprijediti život i bezbjednost stanovnika tog dijela Zenice, kao i Odluku o pristupanju izmjeni Regulacionog plana Donje Klopče, u zoni mješovite gradnje, radi usklađivanja planske dokumentacije iz 85. godine sa stanjem na terenu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno