Politika

Dom naroda Parlamenta FBIH: Prihavatanje zaduženja za Koridor Vc od Nemile ka sjeveru i za Plavu vodu

Na redovnoj  sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, odžanoj danas u Sarajevu pod predsjedavanjem Tomislava Martinovića, usvojeno je svih 19 tačaka dnevnog reda.

Na početku sjednice delegati su minutom šutnje odali počast federalnom ministru Salki Bukvareviću, koji je danas preminuo od posljedica koronavirusa.

Dom naroda PFBiH jednoglasno je usvojio prijedloge Vlade FBiH o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekata na Koridoru Vc – treći dio (poddionica Paprikuša – Nemila) u iznosu 70 miliona eura (inicijative su vezane za kreditno zaduženje u ukupnom iznosu 180 miliona eura), zatim finansiranje izgradnje dionice autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo – Medakovo (dužine 8,5 km) u iznosu 60 miliona eura, te izgradnje regionalnog vodovoda “Plava voda” u iznosu 22 miliona eura.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem