Naše

Dokle ćemo sami sebi uništavati grad?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjetilac našeg portala iz Blatuše nam je poslao fotografije, koje je zabilježio prije nekoliko dana. Bio je iznenađen prelaskom dostavnog vozila preko lokalnog dječijeg igrališta, a onda je slučajno i zabilježio “radnju” osoba iz vozila.

Iako smo “pokrili” registarske oznake, odustali smo od potpune “anonimizacije” počinioca, s obzirom da smatramo da ubuduće treba, imenom i prezimenom, imenom firme, govoriti o krivcima za uništavanje, zagađivanje grada.

I treba krenuti od najmanjeg, bacanja papirića mimo  kanti za otpatke, pa do većih “incidenata” poput ovog. O izbacivanju stotina kilograma robe sa isteklim rokom trajanja,  bacanje građevinskog šuta koji je, kao u maju prošle godine, preplavio naselja u dolini Bosne jer je odbacivan na obalama., pisali smo i pisati ćemo..

Vjerujemo da osobe sa fotografije žive u ovom gradu i da njegovo zagađenje i čistoću dijele sa ostalim. Ako im je i naređeno da ovo učine, to uvijek mogu odbiti, ali više vjerujemo da se radi o nehatu/nemaru/javašluku. 

Pozivamo i vas da slične fotografije podijelite sa nama, a mi ćemo ih, bez obzira na “počinioce” javno objavljivati. 

simposmece01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno