Naše

Dojam o zajedničkoj naplatnoj službi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dojam o zajedničkoj naplatnoj službi – Pošto se grad Zenica ponosi da je napravila dobar potez sa ovim zajedničkim naplatnim službama, imam i ja pravo da kažem svoje mišljenje o tome.

Ne znam da li je ovo prava adresa za to? Ako ne, onda je barem vrijedilo pokušati, a ne samo reći kao 98% ostalih “šta ćeš, tako je kako je, mora se” i nastaviti trpjeti.
I ovako je bilo….
Tražio sam knjigu žalbi u naplatnoj službi, međutim gospođe koje tamo rade nemaju blage veze šta je to.
Uglavnom, nikad mi napretka vidjeti nećemo.
To se stanje može opisati samo jednom rečenicom:
“Je…. te tehniko kad te konji vuku”
Jel normalno čekati dva sata da se jedan obični račun plati?
A vi izjavljujete: “Na ovaj način građani će na godišnjem nivou uštedjeti minimalno 60.000,00 KM. Cilj nam je da građanima približimo gradsku upravu i javna preduzeća, te usluge koje pružamo učinimo što jeftinijim, a život u našem gradu ugodnijim”– izjavio je  Gradonačelnik.
Da li je normalno da imaju tri šaltera od kojih jedan naplaćuje samo jedan račun a ostala dva sve ostale račune uključujući i ovaj prvi? Čovjek mora biti debil da takvo šta naredi da se radi.
Dok je jedna radnica na pauzi i to izvan vremena pauze, druga naplaćuje samo jedan račun, a treća sve ostale račune. Još se ova blamira što naplaćuje jedan račun i izlazi vani i pita ima li neko ko treba da plati samo taj račun? I naravno, nema niko samo taj račun jer svako ima par računa i onda ta dotična radnica sjedi i trkelji po internetu dok se ova treća slomi od posla. Van svake pameti. Stavite fino natpis gdje kažete prioritet je taj i taj račun. I riješena stvar.
Uglavnom, hvala gradu Zenice na pokušaju da nešto promjeni, međutim ako već hoćete nešto napraviti onda se samo malo treba potruditi. Ako nemamo pametnih ljudi, a imamo ih hvala Bogu, onda samo pogledajmo naprednije i pametnije od nas i prepišimo od njih. I stvar gotova. Da li je normalno koristiti printer kojem treba 5 minuta za ispis jedne stranice?
Da li postoje uređaji koji će skenirati bar kod računa te na taj način uštedjeti još 5 minuta dok radnica držeći shift tipku tipka ime i prezime jer joj je caps lock uključen a ona to ne zna?
Sramota!


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno