Košarka

Dobar za Bayern, ali ne i za bh. reprezentaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dobar za Bayern, ali ne i za bh. reprezentaciju- Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U16) sprema se za Eurobasket B divizije.

Spisak selektora Ninića izazvao je dosta reakcija, a najžešći su bili u KK Kengur Zenica, obzirom da na spisku nema Danka Cvitanovića koji karijeru nastavlja u minhenskom Bayernu.

Klub iz Zenice je izdao saopštenje kojeg prenosimo u cijelosti bez izmjena:

NEVIĐENA BRUKA I SRAMOTA U REŽIJI KSBIH I TZV. SELEKTORA BOBANA NINIĆA ! ! !

Nakon što je objavljen spisak igrača U16 selekcije za Evropsko prvenstvo, košarkaški klub Kengur mora da izrazi ogromno nezadovoljstvo, ogorčenost i bijes te da predstavi kolika se nepravda dogodila našem Danki Cvitanoviću koji se nije našao na spisku!

Po mišljenju tzv. selektora Ninića, Danko se ne nalazi među 17 najboljih košarkaša u svome uzrastu u BiH. Spisak je pretežno sačinjen od igrača iz dva grada te momaka za koje je većina čula nakon što je spisak objavljen. Pored toga, na spisku se nalaze igrači koji u svom klubu igraju jako malu ulogu, a pojedini dobiju tek po koji minut! Ne treba ni spominjati da je nacionalni ključ savršeno uspostavljen.

Izgleda da svi oni mogu više doprinijeti reprezentaciji od Cvitanovića koji je, da jos jednom napomenemo, protiv većine ovih momaka nastupao, barem onih značajnijih.

U direktnom obračunu bio je najbolji igrač na parketu, čak i po riječima protivničkih trenera. Da se još jednom podsjetimo, Cvitanović je prvaku države, ekipi Koša postigao 37 poena te je držao utakmicu u egalu 3 minute do kraja, a protiv viceprvaka, Igokee imao je 31 poen, 10 asistencija i 8 skokova.
Sa pravom možemo reći da ne postoji igrač koji je ove sezone pokazao više od Cvitanovića koji je samo nastavio u kontinuitetu da bilježi sjajne uspjehe i rezultate!

Profesionalnost je tzv. selektor pokazao tako što nije gledao ama baš nijedan susret državnog prvenstva!

O organizaciji i načinu rada saveza dovoljno govori i podatak da predsjednik našeg kluba, Enver Jahić, član stručnog savjeta KSBIH, već mjesecima nije prisustvovao sjednicama, a sigurno je da predstavlja veliko ime u historiji naše košarke. Međutim, danas se o našoj košarci “brinu” oni kojima tu zaista nije mjesto- nestručni, nezainteresovani i potkupljivi.

Jedan od takvih, kao član upravnog odbora KSBIH, predstavlja i naš kanton koji je ove godine dao okruglo nula predstavnika za kadetsku i juniorsku selekciju.
To nije ponižavajuće samo za Kengur, nego za cijelu Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Daleko je to od pravde jer se u našoj ligi nalazi priličan broj dobrih i perspektivnih košarkaša, pa kad se već ti momci zanemaruju, na nama je da istaknemo barem još tri košarkaša iz naše lige koji itekako mogu parirati igračima sa spiska, a to su Alen Nevjestić (Kakanj), Nikola Martinović (Čelik) i Dino Mehić (Orlovik).

Danko Cvitanović se trenutno nalazi u minhenskom Bayernu gdje će, po svemu sudeci, nastaviti karijeru. Naš klub od srca želi Danki da jednoga dana nastupa pod zastavom druge zemlje jer se cini da KSBIH u stopu prati vlast u našoj državi gdje je bitno prezime, novac i veza.

Danki, kao i svim našim dječacima i djevojčicama ne želimo da odrastaju u takvoj sredini.

Nakon svega rečenog, bijes sa pocetka teksta se donekle pretvorio u smijeh jer sigurno da ovakvu komediju od saveza ne treba ozbiljno doživljavati…

P.S. Ko zadnji izađe, neka ugasi svjetlo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno