Košarka

Dvije igračice Čelika na pripremama reprezentacije za Evropsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine u ugodnom ambijentu Vlašića i hotela Sunce započela je pripreme za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu (najviša, A divizija).

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan obratio se igračicama i stručnom štabu, izrazio podršku i poželio sreću u izazovima koji ih očekuju.

Dvije igračice KŽK Čelik su također na pripremama pred ovo Evropsko prvenstvo, a radi se o Dalili Bilić i Anidi Čaušević.

Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija, vjeruje da će pripreme biti iskorištene na najbolji način.

“Nije mala stvar igrati na Evropsko prvenstvu A divizije, djevojke su toga svjesne. Pred njima i stručnim štabom je veliki posao u narednih mjesec dana. Zasad je zakazana prijateljska utakmica s Austrijom ovdje na Vlašiću, probat ćemo ugovoriti još neke mečeve. Na samom EP cilj će biti opstanak u A diviziji, vjerujem da ga možemo ispuniti“, kaže Mujanović.

Selektorka Dragana Svitlica i njena asistentica Merhunisa Omerović na raspolaganju tokom priprema imaju sljedeće košarkašice: Jelena Lazarević, Marija Vrdoljak, Anida Čaušević, Tamara Šarenac, Andreja Stanković, Alma Hadžirešić, Sonja Miljević, Ivana Daković, Ajla Hidić, Jana Guska, Ana Leko, Emina Kamerić, Milica Sirovina, Dalila Bilić, Sonja Devura, Anđela Perković, Amila Smajić i Danijela Mitrović.

Evropsko prvenstvo održava se od 6. do 14. avgusta u Grčkoj. Reprezentacija BiH je u grupi D s Francuskom, Njemačkom i Izraelom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno