Info

Do kraja godine isplate štedišama u BiH

Do kraja godine isplate štedišama u BiH
Do kraja godine isplate štedišama u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do kraja godine isplate štedišama u BiH- Slovenija je za devet mjeseci isplatila ukupno oko 54 miliona evra na osnovu zahtjeva za povrat stare devizne štednje iz vremena bivše Jugoslavije, a isplata za devizne štediše u BiH još nije počela.

– Zahtjeve Slovenija prima od štediša Ljubljanske banke u Hrvatskoj i BiH – saopšteno je iz slovenačke Vlade.

Isplata deviznim štedišama nekadašnje filijale Ljubljanske banke u Sarajevu još nije počela, jer treba da bude skeniran dio dokumentacije banke, a postoji mogućnost da isplate počnu do kraja godine.

Do sada je kancelarija za sukcesijska pitanja slovenačke vlade izdala 4.200 informativnih izračuna za štediše Ljubljanske banke u Zagrebu na koje se štediše nisu žalile.

Isplaćeno im je 54 miliona evra za pravosnažno izdata rješenja, dok se žalilo više hiljada štediša koji je trebalo da dobiju još 31 milion evra.

Odluku o vraćanju spornih deviznih štednji slovenačka vlada donijela je nakon što je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu utvrdio da je država, kao osnivač i vlasnik te banke, odgovorna za povrat novca na isti način kako je to učinila prije dvadesetak godina za štediše u Sloveniji.

glassrpske.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno