Info

Do kraja avgusta u BiH nagli pad temperatura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do kraja avgusta u BiH nagli pad temperatura – U narednom periodu u našoj zemlji, kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), bit će nestabilno vrijeme s padavinama.

Kako je saopćeno za Avaz.ba temperature će se u narednom periodu kretati do 35 stepeni.

Lokalni pljuskovi

– U našoj zemlji danas su registrirani kiša, grmljavina i lokalni pljuskovi u Bosni, dok je u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Dnevne temperature kreću se od 25 do 31, na jugu od 29 do 34 stepena. Tokom vikenda bit će uglavnom umjereno sunčano vrijeme, a u subotu se očekuju temperature i do 35 stepeni – navodi se na stranici FHMZ-a.

U nedjelju preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju kiša i pljuskovi, lokalno uz grmljavinu.

Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 28 do 33 stepena.

– Početkom sedmice u jutarnjim satima u Bosni bit će , a poslije podne, uglavnom oblačno vrijeme. U ponedjeljak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša se očekuje u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva – saopćeno je iz FHMZ.

U Hercegovini prije podne umjereno oblačno, a poslije podne pretežno vedro. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 29 do 33 stepeni.

– Nestabilne vremenske prilike očekuju se do 23. avgusta, nakon čega slijedi stabilizacija vremena koja će trajati do kraja ovog mjeseca – navedeno je u dugoročnoj prognozi FHMZ-a.

Hladniji period

Kiša koja se očekuje tokom ove sedmice pretežno će imati karakter poslijepodnevnih lokalnih pljuskova, a u centralnoj Bosni moguća je i grmljavina.

– Od 15. do 29. avgusta jutarnje temperature konstantno će biti u porastu. U Bosni se očekuju od 12 do 16, a u Hercegovini od 14 do 18 stepeni. Maksimalne dnevne u ovom periodu u Bosni se prognoziraju od 26 do 30 stepeni, a u Hercegovini od 28 do 33 stepena – navodi se iz FHMZ.

Krajem ovog mjeseca prognozira se kratkotrajni hladniji period. U razdoblju od 29. do 31. avgusta jutarnje temperature u Bosni se očekuju oko 9, a u Hercegovini oko 12, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati svega 24, a u Hercegovini 26 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno