Info

Vlada FBiH donijela Uredbu o uniformama federalnih inspektora

Vlada FBiH

Vlada FBiH donijela Uredbu o uniformama federalnih inspektora – Vlada FBiH danas je donijela Uredbu kojom za federalne inspektore u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove propisuje nošenje uniforme, osnovne karakteristike i način korištenja, rokove trajanja pojedinih dijelova odijela, prava i obaveze federalnih inspektora u vezi službenih odijela, te vođenje evidencije o službenim odijelima.

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 65. sjednici, održanoj u Sarajevu, donijela Uredbu kojom za federalne inspektore u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove propisuje nošenje, osnovne karakteristike i način korištenja uniforme, kao i prava i obveze federalnih inspektora u vezi sa službenim odijelima.

Danas je usvojen Program s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Federalnom ministarstvu kulture i sporta u Budžetu Federacije BiH za 2016. godinu, kao i doneseno više odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele s pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima“ utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2016. godinu ovom federalnom ministarstvu.

Članovi Vlade prihvatili su izvještaj Federalnog ministarstva okoliša i turizma o provođenju Akcionog plana za upoznavanje javnosti, uništavanje i suzbijanje širenja ambrozije na području FBiH, te, između ostalih, donijeli i zaključak da će Federalna uprava za inspekcijske poslove nastaviti provoditi zaduženja prema Odluci o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje ove korovske biljke i Zakonu o zaštiti zdravlja bilja i o izvršenim aktivnostima dostaviti godišnji izvještaj Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Danas su usvojeni i izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period januar – juni 2016. godine.

Prihvativši izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o izvršenim pojačanim inspekcijskim nadzorima u oblasti radnih odnosa, unutrašnje trgovine, obrta, ugostiteljstva, kontrole obavljanja neregistrovane djelatnosti i primjene fiskalizacije, Vlada je donijela više mjere u cilju nastavka borbe pritov „sive ekonomije“.

Vlada je razmatrala i prihvatila informaciju o realizaciji potpisanih ugovora o koncesijama iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Faktor.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem