Info

Dijabetes rastući problem u BiH

Dijabetes rastući problem u BiH
Dijabetes rastući problem u BiH

Dijabetes rastući problem u BiH- Dijabetes je rastući problem u Bosni i Hercegovini upozorio je dr. Midhat Mujić na Drugom kongresu Saveza dijabetoloških udruženja u BiH, koji je upriličen u Istočnom Sarajevu.

Istakao je da su prava ovih bolesnika jako neujednačena po kantonima, te je rekao da Savez, poslije kongresa, kreće u još veću ‘ofanzivu’ u borbi za prava svojih članova.

Cilj skupa, smatraju iz Saveza, ispunjen je u potpunosti, jer su se na jednom mjestu našla objedinjena iskustva iz regije kako bi se u BiH odredili zadaci za unapređivanje prava i položaja dijabetičara.

U okviru kongresa, danas će biti održana Međunarodna konferencija ”Problemi dijabetesa u BiH i Europi”, na kojoj će predstavnici Portugala, Ukrajine, Rumunije, Hrvatske i drugih država prezentirati najnovije svjetske smjernice u tretmanu dijabetesa, saopćeno je iz Saveza dijabetoloških udruženja u BiH.

novovrijeme.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem