Rukomet

Devetnaesta ovosezonska pobjeda RK Čelik u Cazinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devetnaesta ovosezonska pobjeda RK Čelik u Cazinu- Utakmica 22. kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u Sportskoj dvorani u Cazinu, bez prisustva publike. Rezultat: 39:30 za RK Čelik (poluvrijeme 19:15 za Čelik). Sudije: H. Hajrulahović i S. Dautović. Delegat: Zahid Mehagić. Svi iz Cazina. Isključenja: RK Krajina 2 minuta, RK Čelik 4 minuta. Sedmerci: RK Krajina 4 (2), RK Čelik 3 (3).

Lijepa, dopadljiva, fer-plej ali i borbena utakmica u 22. kolu Prve lige Federacije BiH, Grupa Sjever, sa dosta atraktivnih poteza, prije svega igrača RK Čelika Ante Dragičevića, Edvina Begovića, Farisa Mrake i drugih. Pobjeda RK Čelika sasvim zaslužena. RK Krajina nije nijednog trenutka izjednačila rezultat, ali se njeni mladi igrači nisu predavali niti su prestajali sa upornom borbom protiv nadmoćnijeg protivnika.

Čelik putovao sa 10 igrača

Ekipa Čelika je na daleki put u Cazin putovala sa svega 10 igrača, jer neki u Cazin nisu mogli zbog povreda (Edin Gušić i Adi Mešinović), neki zbog posla (Mirza Dervenčić, Harun Alihodžić i Jasmin Omerović) ili drugih razloga. Svih 10 igrača su utakmicu odigrali veličanstveno i donijeli u Zenicu 3 nova boda.

Od 22 utakmice RK Čelik je izvojevao 19 pobjeda i osvojio 57 bodova i time i drugo mjesto na tabeli. Iako je Čelik pobijedio glavnog konkurenta za prvo mjesto i plasman za Premijer ligu (samo RK Gradačac i RK Čelik su imali šanse za prvo mjesto), izgubljena utakmica protiv domaće ekipe RK Čelik Juniora koštala ih je neulaska u Premijer ligu. Tako nije bilo dovoljno pobijediti jedinog konkurenta za Premijer ligu – RK Gradačac.

Svi igrači RK Čelika su na visini svog zadatka

Svih 10 igrača RK Čelika su na utakmici u Cazinu odlično igrali. Ipak, prednjačili su sjajni Faris Mrako (odličan i u odbrani i u napadu, postigao je 8 golova), te Edvin Begović sa 9 pogodaka. Praktično su svi igrači RK Čelika, koji su igrali u Cazinu, postizali golove, osim golmana Dženana Hodžića i Adija Delalića koji su takođe bili na visini svog zadatka.

10 odličnih Čelikovaca bilo u Cazinu
Sjajna igra Edvina Begovića i Farisa Mrake
Rađa se nova zvijezda – Mensur Hadžić

Čak tri igrača su postigla po 5 pogodaka: Ante Dragićević, Mirsad Čelenka i Slaven Šijaković. Tri izvrsna gola postigao je 16-godišnji Mensur Hadžić iz Čelikovog podmlatka i već sada se može reći da se u Čeliku rađa nova Čelikova zvijezda.

Po dva gola su dodali Adnan Sumbuljević i Samir Korjenić.
Na kraju: solidan rezultat od 9 golova razlike u korist RK Čelika (39:30 poluvrijeme 19:15).

Perspektivna ekipe RK Krajine

Ekipa RK Krajine iz Cazina je mlada i talentovana. Cazin kao grad ima kontinuitet u razvoju rukometnog sporta. Tim predvodi mladi rukometni stručnjak, trener Haris Osmanagić, a u toj ekipi su već stasali mladi igrači kao što su desni bek Arman Abdagić, koji je postigao 8 golova na ovoj utakmici, sjajni Irhan Beganović, sa 11 postignutih golova, vižljasti Ajdin Beganović koji je postigao 6 i Tarik Šakonjić sa 5 golova za RK Krajinu.

Cilj svih ciljeva Čelika – Premijer liga BiH

– Stavljena je tačka na ovogodišnju prvenstvenu sezonu. Na žalost, nismo se plasirali u Premijer ligu BiH, iako smo bili bliži nego ikada. Sada idemo na ”popravni ispit” i u narednom prvenstvu grešaka ne smije biti ni u milimetrima! U Upravi RK Čelika već intenzivno kujemo planove i spremamo se za narednu prvenstvenu sezonu. Biće dosta novina: od upravljanja klubom do novih trenerskih i drugih pozicija, ali i igračkih imena. Prije svega, održaćemo u okviru organa Kluba analizu i ocjenu protekle sezone i precizne ciljeve za narednu sezonu. Nekim igračima ćemo se zahvaliti na saradnji, formiraćemo novi stručni štab, novu Upravu kluba…Već sada je sasvim jasno da za RK Čelik nema druge alternative osim Premijer liga i Evropa. To jednostvano mora da se desi u narednoj sezoni! Pozivamo sve dobre ljude koji žele da se uključenu u stvaranje novog, čvsrtog, jakog, čeličnog Čelika – da nam se pridruže! Vrata RK Čelika su širom otvorena za sve dobronamjernike!– rekao je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno