Rukomet

Poraz rukometaša ŠR Čelik Junior od Jajca u Vitezu u posljednjem kolu prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz rukometaša ŠR Čelik Junior od Jajca u Vitezu u posljednjem kolu prvenstva- Uokviru 22.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, sinoć, 18.5.2021. godine, u Vitezu su igrali „domaćin“, ekipa ŠR Čelik Junior i ekipa RK Jajce. Ovo je posljednje kolo prvenstva za sezonu 2020/2021.

Utakmica je odigrana u Vitezu zbog zauzetosti gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici sa vakcinisanjem stanovništva protiv koronavirusa.

Pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa iz Jajca nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Jajce 24:29 (15:13);

Utakmicu su sudili E.Kostić i K.Zlatić, a delegat je bio Daniel Sabljić;;

Isključenja: Čelik Junior 4 minuta, Jajce 10 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević, Faris Telalović 3, Amer Ekinović, Anes Suljić 5, Adi Šabić 1, Emel Šabić 2, Demir Šabanović 1, Malik Delić 4, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 2, Ismar Đapo, Nikola Nevistić 5, Velid Čelenka, Matija Šarić 1; (Glavni trener: Vladimir Zeljko, pom. treneri Benjamin Čeljo i Ago Grabić, službeno lice Muhamed Suljić);

Kod Čelik Juniora najefikasniji Anes Suljić i Nikola Nevistić po 5 golova, te Malik Delić 4 gola;

Kod Jajca najefikasniji su bili Admir Popaja 10, Džejlan Kaltak 6 i Miran Čović 5 golova.

Nešto više o utakmici u Vitezu, kao i o narednim aktivnostima u ŠR Čelik Junior rekao nam je Vladimir Zeljko, glavni trener:

-Poraz u zadnjem kolu ne može pokvariti odličan uspjeh naše ekipe u ovom prvenstvu. Utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom smo odigrali veoma dobro, prednost je dostizala i do pet razlike u pojedinim trenucima, dok u drugom poluvremenu ništa nije polazilo za rukom našim igračima. Nismo iskoristili mnoštvo zicera kao i skoro pa nevjerovatnih šest neiskorištenih udaraca sa linije 7 metara.

Opravdanje ne može biti ni to, što nismo trenirali, skoro nikako, proteklih 10 dana zbog zauzetosti zeničke Arene, kao ni to što smo nastupili bez nekoliko prvotimaca (Edhem Grabus, Stjepan Baltić, Filip Ikić, Ajdin Tufekčić…). Takođe, što smo bukvalno bili domaćini u gostima, utakmica je igrana u Vitezu, ni to što je posljednje kolo, a naša ekipa je već ranije obezbjedila treće mjesto na tabeli, ovu utakmicu smo trebali dobiti bez obzira na sve. Što se tiče pojedimaca, ne bih nikoga isticali. Ekipa će ovu sedmicu biti na zasluženom odmoru, a već naredne sedmice počinju pripreme za aktivnosti koje slijede, a to su baraž utakmice selekcije 2002. i mlađi za odlazak na državno prvenstvo, turnir godišta 2004. u Beogradu, kao i turnir za sve selekcije u Kraljevu, kod naših dugogodišnjih rukometnih prijatelja -, saopštio nam je nakon utakmice glavni trener ŠR Čelik Junior, Vladimir Zeljko.

Rezultati 22.kola, 15.-19.5.2021.

Krajina – Čelik 30:39

Čelik Junior – Jajce 24:29

Bosna TS – Žepče 47:39

Kakanj – Rudar (B) 29:25

Travnik – Gradačac 32:52

Donji Vakuf – „Sana 7“  32:36

Prvo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu ekipa Gradačca sa 63 boda, drugi je zenički Čelik sa 57, a treći zenička ŠR Čelik Junior sa 49 bodova. Na začelju je krajina sa 5 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno