Rukomet

Vrijedna gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Žepču, 10 golova mladog Anesa Suljića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Žepču, 10 golova mladog Anesa Suljića- Uokviru 21.kola Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever, rukometaši ŠR Čelik Junior gostovali su u Žepču kod ekipe RK Žepče. Utakmica je odigrana bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Petbaestu pobjedu u ovom prvenstvu zabilježila je mlada ekipa ŠR Čelik Junior iz Zenice.

Rezultat: RK Žepče – ŠR Čelik Junior 29:34  (13:16);

Isključenja: Žepče dvije minute, Čelik Junior 6 minuta;

Sudije su bili E.Brkić i S.Zuko, a delegat Daniel Sabljić.

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević 1, Faris Telalović 5, Amer Ekinović 2, Anes Suljić 10, Emel Šabić 3, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 2, Stjepan Baltić, Malik Delić 2, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 7, Velid Čelenka, Nikola Nevistić 2, Matija Šarić, Filip Ikić; (Glavni trener Vladimir Zeljko, pom. treneri Ago Grabić i Benjamin Čeljo, službeno lice Muhamed Suljić);

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Anes Suljić sa 10 golova, te Muhamed Ajanović sa 7 i Faris Telalović sa 5 golova.

Kod Žepča najefikasniji su bili Tomislav Jukić sa 14 i Faris Čolaković sa 6 golova.

Rukometaši ŠR Čelik Juniora nastavljaju sa dobrim igrama i rezultatima u ovom prvenstvu. Danas su u Žepču pobjedili domaću ekipu RK Žepča sa 29:34. Na poluvremenu je bilo 13:16 za Zeničane i već  se tada mogao naslutiti pobjednik u ovom meču. I u drugom poluvremenu Zeničani nastavljaju sa odličnom igrom i konačan rezultat je 29:34 za Čelik Junior i tri boda idu u Zenicu.

O samoj utakmici i nekim podacima iz prvenstva nešto više nam je saopštio Vladimir Zeljko šef struke u ŠR Čelik Junior.

-Nova pobjeda naše ekipe u Žepču, sigurnom igrom upisali smo novu pobjedu i kolo prije kraja ovjerili odličnu treću poziciju. Naša ekipa je u dosadašnjem dijelu proljetnog dijela prvenstva izgubila samo u prvom kolu od ekipe Gradačac i to vemo tijesno, uz jedan remi, ova mlada ekipa je sve ostale utakmice riješila u svoju korist. Ekipa smo koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva, kolo prije kraja, primila ubjedljivo najmanje golova, a to rukometni znalci itekako dobro znaju da je odbrana kraljica napada. U današnjoj utakmici ponovo je briljirao mladi golman Džan Čeljo, nezaustavljivi Anes Suljic sa 10 golova. Takođe, odličnu partiju pružio je Faris Telalolovic, pa zatim sve bolji sedamnaestogodišnji Nikola Nevistić, Demir Šabanović, pivot koji ima reprezentativne kvaltete, sigurni Emel Šabic i iskusmi Amer Ekinović i Muhamed Ajanović. Tu još vrijedi spomenuti našeg đokera Stjepana Baltića, kao i Saliha Čelarevića, desnokrilnog napadača, Malika Delića, zatim lakše povrijeđenog Edhema Grabusa, kao i ostale članove našeg tima -, kazao nam je, zadovoljni, Vladimir Zeljko.

Čelik Junior je sada na bilansu od 15 pobjeda, jedan remi i pet poraza, osigurano treće mjesto na tabeli sa 46 bodova.

U narednom 22.kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi RK Jajce.

E.Imamović

Foto ŠR Čelik Junior

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno