Politika

FM SDP Zenica: Zenička “demografska bomba”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FM SDP Zenica: Zenička  “demografska  bomba”  – Zimski period i početak godine građanima Zenice nije donio ništa novo u pogledu saniranja dugogodišnjih komunalnih problema koji more  grad.Pored očiglednih velikih napora  koje ulaze novi zenički gradonačelnik, na vidjelo je izašao potpuno transparentno arsenal javašluka i nerada gradske administracije i rukovodstva grada u proteklim mandatima.

Krajnje nepotrebno potrošena kreditna sredstva na nerentabilne, skupe i sumnjive projekte kakav je “Glavna gradska magistrala’, nekoliko ukrasnih fontana, potpuno nerentabilna sportska  dvorana “Arena”kojom nadležno javno preduzeće koje upravlja ovim objektom nije u mogućnosti  da iznađe adekvatan modus po kojem bi ovakav objekat našao svoju funkciju, a time i jasno i stabilno finansiranje, ne dovođenje niti jednog inostranog ili domaćeg investitora koji bi proizvodio novu vrijednost za posljednjih desetak godina,posredstvom agencije za  razvoj  “ZEDA” kojoj  je to primarna funkcija i zadaća uz ionako loš privredni ambijent, stvara realnu sliku grada koji rapidnom brzinom ostaje bez svojih mladih stanovnika, onih koji formiranjem porodice i života u ovom gradu čuvaju isti od detoniranja svojevrsne “demografske bombe”.

Dvadeset godina kontinuiranog uništenja kvaliteta života, eskaliralo je proteklih dana prestankom isporuke toplotne energije ka domovima, javnim ustanovama i privrednim subjektima u našem gradu. Svemu je (opet) kumovala nesposobnost prethodne gradske  uprave  da provede na silu “gurani” projekat KTG toplane, koja sa postavljenom  tablom, uz formiranu upravu i prateće rukovodstvo na livadi Industrijske zone svjedoči očigledan kriminal koji zaslužuje da dobije epilog kod nadležnih sudskih instanci. Izgradjeno je 0 metara kvadratnih pogona za  proizvodnju  toplotne energije.

Danas je Zenica tužan grad, grad kojeg mori desetak komunalnih, privrednih i društvenih problema. Grad  u kojem je najisplativije ulagati u vlastito  znanje, ali znanje  stranih jezika o čemu svjedoče mnogobrojne škole  stranih jezika koje nam odvode mladost  širom zapadne Evrope, na  rad u neki od  onih gerontoloških  centara i domova za stare i nemoćne.

Forum mladih SDP Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno