Info

Demokratija zaštite okoliša u BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu je predstavljen alternativni izvještaj o primjeni Aarhuške konvencije u BiH. Izvještaj pod nazivom “Demokratija zaštite okoliša u BiH: posustajućim hodom” tvrdi da bosanske politike zaštite okoliša dobro izgledaju na papiru, ali ozbiljno zaostaju u svakodnevnoj praksi.

Prezentaciji je prisustvovao i ambasador Češke Repubike u BiH, nj.e. Jakub Skalnik, te veliki broj predstavnika civilnog društva iz BiH i državnih institucija.

Nakon prezentacije, održan je okrugli sto o rezultatima javne rasprave o novom Zakonu o zaštiti okoliša FBiH. Svi učesnici su jednoglasno zatražili da se objavi zbirni izvještaj o održanim raspravama i finalni tekst zakona, kako bismo mogli pripremiti amandmane prije usvajanja u parlamentu, a koji bi osigurali dosljednu primjenu Aarhuške konvencije u novom zakonu.

Aktivnosti na projektu se nastavljaju u četvrtak u 10:00 sati, u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Zenici, konferencijom “Integrirana prevencija kao sredstvo za zaštitu okoliša”, u kojoj će učestvovati direktor Agencije za zaštitu okoliša Češke Republike CENIA, gospodin Jan Kolar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno