Info

EU osiguravatelji ‘upravljaju’ sa 9.900 milijardi eura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropski osiguravatelji imaju udio od 35 posto na globalnom tržištu, slijede Sjeverna Amerika sa 29 posto i Azija sa 28 posto.

Imovina pod upravljanjem europskih osiguravatelja poskočila je u 2014. godini za 9,4 posto, na 9.900 milijardi eura, ponajprije zahvaljujući skoku u segmentu životnih osiguranja, objavilo je europsko udruženje osiguravatelja Insurance Europe.

Ukupna bruto zaračunata premija europskih osiguravatelja u prošloj je godini porasla za 3,7 posto, na 1.200 milijardi eura, pri čemu je najizrazitiji rast premija zabilježen u segmentu životnog osiguranja, piše u priopćenju toga udruženja, kako prenosi Hina.

Niske kamatne stope u razvijenim gospodarstvima otežale su europskim osiguravateljima ostvarivanje povrata od ulaganja koji im je potreban za podmirenje mirovinskih isplata, podsjeća agencija Reuters.

Manje osiguravajućih kompanija

Reuters napominje da ih je takva situacija preusmjerila na manje likvidnu imovinu, poput korporativnih obveznica, nekretnina i infrastrukture.

Europski osiguravatelji imaju udio od 35 posto na globalnom tržištu, a slijede Sjeverna Amerika s 29 posto i Azija s 28 posto, objavio je Insurance Europe.

Lani je broj europskih osiguravateljskih tvrtki smanjen na 4.860, sa 4.883 u 2013. godini, pokazuju podaci toga udruženja.

aljazeera.net



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno