Info

Izviđači četvrti put podržani od Ambasade SAD-a

Dragi prijatelji,

zadovoljstvo nam je sa vama podijeliti radost početka novog projekta “GLASNICI BUDUĆNOSTI” koji je rezultat četverogodišnjih aktivnosti i napora Saveza izviđača općine Zenica i Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora.

Podsjećanja radi, tokom tri prethodna projekta smo organizovali više od 30 aktivnosti, te uspješno realizovali 6 interetničkih ljetnih i zimskih kampova, a u kojima je direktno učestvovalo više od 5000 djece, adolescenata i mladih. Ovakav način vannastavnih aktivnosti je prepoznat od Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, koja je odlučila po četvrti put da ukaže povjerenje našim organizacijama u nastojanju da pomognu mladim ljudima da razviju samopouzdanje, dostignu svoj puni potencijal i postanu aktivni članovi svoje zajednice. Dio aktivnosti projekta “Glasnici Budućnosti” je podržan i od strane gradova Zenice i Prijedora.

O PROJEKTU “GLASNICI BUDUĆNOSTI”
„Glasnici budućnosti“ je povezivanje modela vršnjačke edukacije sa volonterskim aktivnostima kroz mirovno obrazovanje mladih iz različitih vjerskih i kulturnih zajednica. Rezultat je saradnje mladih oba entiteta i etničkih manjinskih skupina, izviđača Zenice i Prijedora. Realizacija projekta obuhvata 3 masovne interetničke volonterske aktivnosti i 2 interetnička mirovna volonterska kampa. Kroz više od 6000 volonterskih radnih sati učesnici će biti angažirani u lokalnim zajednicama drugih, u cilju olakšavanja svakodnevnih potreba povratničkih porodica, etničkih manjinskih skupina i socijalno ugroženih kategorija.

AKTIVNOSTI PROJEKTA

Interetnički susreti adolescenata
14.NOVEMBAR 2015, Prijedor

Ineretnički sajam volonterizma i 3. Festival izviđačke pjesme
12.DECEMBAR 2015,Zenica

Interetnički susreti djece i adolescenata “U susret proljeću”
09.APRIL 2016, Zenica – Smetovi

Interetnički ljetni kamp Mrakovica – Prijedor
27.JUNI-01.JULI 2016

Interetnički ljetni kamp Boračko jezero
28.JULI – 06. AUGUST 2016

Izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O

SIOZ PR TEAM
www.sioz.ba 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem