Naše

Demant navoda saopćenja poslanog iz Kabineta gradonačelnika Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Zenicablog jutros NA OVOM LINKU objavio informaciju o Zeničanki koja sa bolesnim sinom spava na Kamberovića polju, reagovao je, što je za pohvalu, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović NA OVOM LINKU i osigurao smještaj za ovu ženu i njeno dijete.

Ničim izazvana (ili ipak s razlogom sujete) PRESS služba Grada i Gradonačelnika Zenice danas poslijepodne u javnost plasira tekst sa nizom neistina i paušalnih ocjena. Zbog istine i budućnosti dužni smo ih pobrojati.

1. Vijest nisu objavili “pojedini lokalni blogovi”, nego registrovani internet portal pravni subjekt registrovan u Gradu Zenica, Vijeću za štampu BIH, Agenciji za statistiku, Poreznoj upravi FBIH i drugim relevantnim subjektima ove države. I ne manje bitno, plaća porez, izdaje fiskalne račune.

Sve ovo se ne može reći za pojedine privatne stranice “koje nemaju svojstvo pravnog lica”, nemaju impressuma, nisu registrovana niti u jednom državnom organu, dakle postoje samo u mokrim snovima svojih vlasnika.

2. Naravno da je tekst prethodno provjeren, utvrđeno je da o slučaju zna i policija i druge socijalne ustanove, da su neki već pružali pomoć porodici, očekujući ozbiljniju reakciju nadležnih. Sve to smo prethodno provjerili i zadokumentovali, prije objave.

3. Vezano za tvrdnju “da su žena i njeno dijete odbijali smještaj”, radi se o površnoj, netačnoj i proizvoljnoj formulaciji. Smjestiti ženu i bolesno dijete koji nemaju primanja VAN GRADA je skoro pa im i ne pomoći.

4. Tvrdnja da “nije upoznat Kabinet gradonačelnika” je ortodoksna laž, kojoj je posvjedočio i sam gospodin Kasumović, kad je pozvao urednika ovog portala danas u 14 sati i 12 minuta sa broja telefona 032 447-XXX. Iako je tvrdio isto, dokumentovano mu je ime i prezime osobe, način i mjesto gdje kontaktiran njegov Kabinet, te kako je toj osobi odgovoreno da “to nije posao i nadležnost Gradonačelnika”. Želimo vjerovati da ova formulacija nije stvarna autorska izjava Gradonačelnika, nego mu je “umetnuta” od strane saradnika, u protivnom njegovo današnje “zaklinjanje Allahom da su za to krivi saradnici koji mu nisu prenijeli problem” je dvolično.

5. Tvrdeći da nije istina da dva mjeseca spava na klupi, te da je to proizvoljna tvrdnja medija, također ne odgovara istini, jer je to rekla upravo nesretna žena, dok u našem članku stoji “nekoliko dana”, koliko smo i dobijali fotografije i sami se uvjerili u teško stanje ove dvočlane porodice. I sama formulacija je u kontrakdiktornosti sa usmenom gradonačelnikovom izjavom da “nije godinama tu prošao i niko mu nije ni rekao da žena i dijete spavaju na klupi”.

6. Poštovani Gradonačelniče. Mi Vam, hvala Bogu da je tako, nismo birali saradnike, pa ni one koji umjesto Vas u Vaše ime kontaktiraju, a nerijetko se i svađaju sa sugrađanima. Jasno Vam je da je greška nastala u komunikaciji između građana i Vašeg kabineta. i Nije prvi put. Međutim, ni na saradnike ne trebate galamiti niti im prijetiti, nego na pozicije najbližih saradnika postaviti ljude koji rade svoj posao na pravi način.

7. Činjenica da smo za proteklih šest godina objavili više od 1.500 saopćenja, izjava, informacija, iz Vašeg Kabineta, ne provjeravajući istinitost njihovih navoda, ne daje za pravo da zloupotrebljavajući fakat da smo jedini MEDIJ u Zenici koji je kontinuirano i bez ikakve selekcije objavljivao sva saopćenja iz Gradske uprave, ne daje za pravo da se neko od Vaših saradnika koristi lažima, podmetanjima i neistiniama, u cilju davanja na značaju sebi, a istovremenu prikrivanju nerada i propusta.

I na kraju, umjesto da zahvalite medijima koji godinama prenose samo istinu iz grada kojim rukovodite, dopuštate da se Vaš kabinet koristi za prenošenje laži koja, vjerujemo, nije ni Vama u interesu. Mi smo na strani Grada, institucija i prije svih građana, a želimo vjerovati da ste na istoj strani i Vi i pogotovo Vaši saradnici.

Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno