Politika

Delegacija Skupštine Kantona posjetila gradilište Centra za edukaciju policijskih službenika MUP-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Skupštine Kantona posjetila gradilište Centra za edukaciju policijskih službenika MUP-a ZDK – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i članovi Komisije za nadzor rada policije, u pratnji policijskog komesara Šut Semira i ministra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Nikole Arsenića, posjetili su gradilište budućeg Centra za edukaciju policijskih službenika i prostorije Specijalne policijske jedinice Zeničko-dobojskog kantona u Zenici.

Komesar Šut Semir je istakao da je ovo generacijski poduhvat za sve nas, jer jednom u 100 godina se prave ovakvi multifunkcionalni objekti, u kojima se pruža mogućnost edukacije i obuke u fizičkim aktivnostima, taktici i ukupnoj fizičkoj spremi, ali i poznavanju zakonskih propisa. Boljom obukom i kvalitetnijim uslovima rada pojačat će se spremnost policije da odgovori na sve savremene sigurnosne prijetnje.

Predsjedavajući Duvnjak i članovi delegacije Skupštine su izrazili vidno zadovoljstvo sa građevinom, te čestitali Vladi Kantona na osiguranju sredstava za izgradnju i izvođačima radova na poštivanju rokova.

U sklopu objekta će biti heliodrom, bazen, moderna streljana, sportska sala, kabineti, prostor za centralni arhiv i mnogi drugi sadržaji koji će unaprijediti rad i efikasnost Specijalne i drugih jedinica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
Svečano otvorenje je planirano za 15.maj – Dan policije Zeničko-dobojskog kantona.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno