Politika

Premijer Galijašević: “Trasa koridora Vc neće proći kroz Nemilu bez saglasnosti lokalnog stanovništva”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Galijašević: “Trasa koridora Vc neće proći kroz Nemilu bez saglasnosti lokalnog stanovništva” – Danas je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona sa predstavnicima građana Nemile u Vladi Federacije BiH održao sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem, kojem je prisustvovao i Jasmin Bučo, izvršni direktor za projektovanje JP „Autoceste FBiH“.

Na sastanku se razgovaralo na temu trase koridora Vc kroz naselje Nemila. Premijer Galijašević i predstavnici građana Nemile su upoznali federalnog premijera Fadila Novalića i direktora Jasmina Buču da stanovnici Nemile izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da projektovana trasa koridora Vc prolazi kroz samu Nemilu.

Premijer Novalić je upoznat da na tom području gravitira oko 14000 stanovnika te da trasa kroz Nemilu može imati nesagledive posljedice za život građana sa ovog područja. Posebno je istaknuta činjenica da po ovom pitanju nikada nije provedena JAVNA RASPRAVA čime su stanovnici Nemile uskraćeni da izraze svoje mišljenje o trasi koridara Vc.

Predstavnici građani Nemile smatraju da je općedruštveni interes da trasa bude izmještena zaobilaznicom pored Nemile.
Premijer Miralem Galijašević je zamolio premijera Fadila Novalića i direktora Jasmina Buču da učine sve kako bi se uvažili interesi, želje i mišljenja stanovnika Nemile.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno