Posuđeno

Daruj srcem: apel za pomoć

Udruženja za pomoć djeci socijalno ugroženih porodica „Daruj srcem“, iz Zenice na svojoj stranici objavilo je apel za pomoć majci i dvoje djece, jetima. U daljnjem tekstu prenosimo apel.

„Dragi prijatelji, ispričat ću Vam jednu istinitu priču o majci, ženi lavici..Ako mislite da su vaše brige prevelike..pokušajte ih makar na trenutak zaboraviti i pročitajte tekst.
U iščekivanju iftara stiže poruka na FB i jedna molba.. veli meni jedna moja poznanica, ako mogu da obezbjedim dva paketića za dvoje djece.. kaže jetimi su.. Zainteresovala sam se . Upitah je, kakva je njihova situacija. I tako je počela priču: Prije godinu i po A. i Z. Ćorić izgubili su oca. Preselio je on u 29toj godini života. Sa suprugom F. sjedio je i pio čaj, potom se onesvjestio. Tad su nastupili bolovi..strah..završio je u bolnici a njegova supruga samo što se nije porodila.. Ležao je na infektivnom odjeljenju u KBZ.. plač sestara i doktorice dok su gledalu trudnu F. Kako mu dolazi u posjetu se ponavljao iz dana u dan.. ali njemu nije bilo bolje. Preselio je na ahiret 33 dana prije dolaska na svijet njegovog sina Zeida.. Nije dočekao ni sina da vidi, da mu ezan na uhu prouči..da ga poljubi i zagrli.. i njegovu djecu je zadesila ista sudbina kao njega.. i on je ostao jetim.. otac mu šehid..poginuo boreći se za našu zemlju..
Sada, nakon godinu i po majka ovo dvoje prekrasne djece živi u podstanarskoj garsonjeri od socijalne pomoci koja iznosi 130 KM a kirija joj je 150 KM. Nazvala sam je i upitala kako je, kako se nosi s tim danas. Veli mi, elhamdulillah, Allah daje snagu.Pomogne mi i da nafaku kroz moje prijateljice. Nismo nikad ostali gladni.
Majka od njenog rahmetli muža kupila je komad zemlje i počeli su praviti manju kuću ali ostalo je samo na tome.. Nemaju sredstava. Ono što imaju A. I Z. Su ljubav njihove majke da im pruži makar ono najosnovnije. A. Kreće u prvi razred akoBogda u septembru a Z. Ima godinu i po..
Pitam Vas: jeste li ostali ravnodušni na ovaj tekst? Možemo li im u ovom mubarek mjesecu pomoći i osigurati im najosnovnije?
Znam da možemo, uz Allahovu pomoć.“
Svi zainteresovani mogu se javiti na FB profil Daruj srcem ili stranicu Daruj srcem ili kontaktirati predsjednicu Udruženja Irnesu Tahić na a br.tel: 062 128 145.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi