Ljudi

Crveni križ uručio priznanje hrabrom zeničkom policajcu koji je spasio život sugrađanki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetski dan Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca ove godine obilježava se pod sloganom “Humanost i solidarnost – to smo mi”.

Među osobama koje su tokom proteklog perioda učinile neko izuzetno djelo zbog čega je i dobio priznanje Crvenog križa “Humani podvig”, našao se i policijski službenik Arnel Keleštura, pripadnik Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Naime, kolega Arnel je dana 04.11.2023. godine, na lokaciji Jalijski most u Zenici, spriječio jednu građanku da skoči sa mosta u rijeku Bosnu, čime je iskazujući izuzetnu hrabrost i pribranost, nesebično spasio jedan ljudski život.

Pomenuto priznanje je uručeno 15. maja u Bihaću, gdje je i obilježen svjetski dan Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca, kada su dodijeljena i druga priznanja institucijama i pojedincima koji su dali nesebičan doprinos radu ove humanitarne organizacije koja djeluje u cijelom svijetu posljednjih 160 godina.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova čestita kolegi Arnelu, te iskazuje ponos jer ima ovakve policijske službenike koji mogu poslužiti kao primjer svim drugim.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno