Ljudi Rukomet

Golman Ajdin Tufekčić napustio ŠR Čelik Junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 45. minuti posljednje utakmice ove sezone, uz svoja dva saigrača koji su se oprostili od rukometa, naš klub je napustio i Tufekčić Ajdin, golman nad golmanima i veliki pozitivac.

▪️Tufekčić Ajdin rođen je u Zenici, 30. oktobra 1995. godine. Sa 15 godina ulazi u svijet rukometa, te počinje sa treninzima u Rukometnom klubu “Čelik”. U “Čeliku” nastupa u Premijer ligi BiH, gdje uz našeg Bajramovića, u toku sezone 2015./2016. igra i Challenge Cup.

▪️Iz Zenice odlazi u Tešanj, gdje nastupa za Rukometni klub “Bosna”.

Nakratko se vraća u Zenicu, te 2017. godine odlazi u drugi Rukometni klub “Bosna”, ovoga puta iz Sarajeva, gdje nastupa u Premijer ligi BiH.

▪️Talentovani i perspektivni golman, 2018. godine ponovo dolazi u rodni grad, ovoga puta u Školu rukometa “Čelik Junior”, gdje i ostaje do kraja 2023./2024 sezone.

▪️Odlazak Tufekčića iz ekipe će definitivno ostaviti trag na saigrače, pogotovo golmane, s obzirom da je među njima i vladala najjača konekcija. O njegovoj nesebičnosti govori i činjenica da je, uprkos svom kvalitetu i talentu, posljednju sezonu, skoro potpuno, ustupio mjesto mladim golmanima ekipe, Čelji i Hodžiću, ostavljajući im priliku da se razviju i napreduju na svojim pozicijama.

Za naš klub, povodom odlaska, Ajdin je izjavio:

“Prije svega, želio bih da se zahvalim svom klubu, Školi rukometa “Čelik Junior”, na prelijepih 6 godina. Kroz ovaj period pokazali smo da smo jedna velika porodica kako na terenu, tako i van njega. Izuzetna mi je čast što sam bio dio te porodice i što smo ostvarili naš konačni cilj. Ekipi želim puno sreće u Premijer ligi BiH i nadam se da će ostvariti još mnogo velikih uspjeha. Iako neću biti prisutan s vama, zasigurno ću mislima biti uz vas na svakoj utakmici.”

Trener ekipe, Čeljo Benjamin, pohvalio je Ajdinovu nesebičnost i odnos koji je kreiran među golmanima:

“Tufekčić Ajdin je golman koji je obilježio jedan dio moje trenerske karijere na način na koji nijedan ovako vrhunski golman ne bi uradio. Iako je bio iskusan golman sa svojim godinama, odlučio je i zahtijevao da se pruži šansa Džanu i Farisu, mladim golmanima, u ovoj posljednjoj sezoni Prve lige FBiH, što govori dosta o njemu i njegovom karakteru. Sportista od glave do pete, koji nikad nije razmišljao samo o sebi nego i o druga dva mlada golmana, odnosno, samo kako bi Škola rukometa “Čelik Junior” ostvarila što bolji rezultat.

U tome smo uspjeli zajedno, a ono što je u ovom klubu krasilo odnos golmana sve ove godine je činjenica da su oni uvijek jedan drugog nadopunjavali i disali jedan za drugog, neovisno o njihovim godinama, na što sam ja, kao trener, veoma ponosan.

Želim mu svu sreću svijeta u njegovom novom životu u Njemačkoj, sa još mnogo dobrih odbrana, a ukoliko mu dosadi život na novoj Evropskoj destinaciji, zna gdje se uvijek može vratiti.”

▪️Klub se ovom prilikom zahvaljuje Ajdinu na saradnji, prijateljstvu, radu i požrtvovanosti, te mu želi mnogo sreće u životu i ostatku rukometne karijere. Tufe, beskrajno ti hvala!

ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno