Zločini

Crkvice: provaljeno u stan, otkrivena droga…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Crkvice: provaljeno u stan, otkrivena droga… – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u četri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenu od 16,00 do 20,00 sati,u ul. Crkvice 12, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl.G.S.,iz kojeg je tom prilikom otuđen jedan zlatni lančić sa privjeskom i dva zlatna prstena. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica.

U 21,45 sati, u ul.Crkvice br. 44, grad Zenica, od strane Ć.E. izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića pvc folije sa sadržajem biljne materije koja svojim  izgledom  asocira na opojnu drogu Marihuanu, koja je oduzeta uz uredno izdatu potvrdu o oduzimanju predmeta. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka.

U 21,45 sati,u ul.Crkvice, grad Zenica, od strane policijskih službenika PS Crkvice zbog izvršenog krivičnog djela slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje Ć.E.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona registrovano je devet saobraćajnih nezgoda, u četri SN, četri lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa Vrtlište od dana 16.02.2017 godine na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem, dok je saobraćaj za mjesto Mramor u potpunosti prekinut. Od strane službe rudnika mrkog uglja Kakanj izvode se radovi na sanaciji klizišta.

U vremenskom priodu do 31.03.2017. godine, na putu M-17 u mjestu Zenički put, općina Žepče, u toku je izvođenje radova na izgradnji pothodnika Zenički put, te je izmjenjen režim saobraćaja u zoni izvođenja radova, gdje se odvija usporeno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno