Zločini

Droga, krađa automobila, tablica, provala u stan, pronađeno oružje…

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Droga, krađa automobila, tablica, provala u stan, pronađeno oružje… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (5), Policijske uprave IV u Tešnju (3) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Kranjčevićeva, policijski službenici su izvršili pregled lica D.A. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađen pvc paketić sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,4 grama. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Zavidovići

U ulici Prvomajska, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf V“, registarskih oznaka M51-A-121, vlasništvo H.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U ulici Branilaca grada, izvršena je krađa registarskih tablica sa putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka M47-E-836, vlasništvo Dž.F. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Husein-kapetana Gradaščevića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo D.M., odakle je tom prilikom otuđena određena količina novca i pištolj marke „Glock“ sa 12 komada pripadajuće municije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Doboj Jug

U ulici Škilje u mjestu Mravići, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tešnju, policijski službenici su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila marke „Renault Megane“, registarskih oznaka J16-M-671, koje koristi Š.A. Tom prilikom, navedeno lice je dobrovoljno predalo vazdušnu pušku marke „Hatson“ sa 220 komada pripadajuće municije, prepravljenu poluautomatsku pušku, optički nišan i prazan okvir za automatsku pušku. Dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Doboj Jug.

Žepče

U ulici Prva, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka K61-T-881, kojim je upravljao M.Š. iz Žepča. Prilikom pregleda, kod navedenog lica je pronađena pvc vrećica sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i tzv. drobilica. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno