Zločini

Ukradeni dobrovoljni prilozi iz džamije “Mala Broda”, požar u Lokvinama

foto: arhiva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukradeni dobrovoljni prilozi iz džamije “Mala Broda”, požar u Lokvinama – U ulici Travnička cesta, Grad Zenica, izvršena teška krađa u vjerski objekat – Džamiju “Mala Broda”, gdje je otuđena neutvrđena količina novca iz kutije za dobrovoljni prilog. Izvršen uviđaj.

U ulici Bijeli put, Grad Zenica, izvršena teška krađa u kuću vl. P. Z., gdje je otuđena ženska ogrlica i naušnice od bijelog zlata, neutvrđena količina bižuterije i neutvrđena količina sitnog novca. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona registrovano je devet saobraćajnih nezgoda, u tri SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede i sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa Vrtlište od dana 16.02.2017 godine na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem, dok je saobraćaj za mjesto Mramor u potpunosti prekinut. Od strane službe rudnika mrkog uglja Kakanj izvode se radovi na sanaciji klizišta.

U vremenskom priodu do 31.03.2017. godine, na putu M-17 u mjestu Zenički put, općina Žepče, u toku je izvođenje radova na izgradnji pothodnika Zenički put, te je izmjenjen režim saobraćaja u zoni izvođenja radova, te se odvija usporeno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putu A-1 u mjestu Donja Zimča, općina Visoko, zbog SN sa povređenim licima, saobraćaj je bio obustavljen, te preusmjeren reg. putem Visoko – Kakanj.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

U mjestu Lokvine, parcela zv. Didovac, Grad Zenica, došlo je do paljevine pomoćnog objekta – štale i dva plasta sijena vl. S. Dž.. Požar lokalizovan od strane VJ Zenica. Uviđaj će se izvršiti dana 05.03.2017. godine, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

U mjestu Solun, zaseok Klempe, općina Olovo, došlo je do požara, gdje je gorijelo oko dva hektara suhe trave i niskog rastinja. Požar lokalizovan u 23,00 sati. Izvršen uviđaj.

Putem telefona u PS Žepče se obratio A. D. sin M., r. 1961. godine iz Žepča i prijavio da mu je u zadnjih nekoliko dana od strane nn lica zapaljena njegova drvena vikendica koja je locirana na parceli Luka u mjestu Radunice, općina Žepče. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno