Zenica

CPCD: radionica za kandidatkinje na izborima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CPCD: radionica za kandidatkinje na izborima – U Zenici je u protekla dva dana održana radionica za kandidatkinje na Lokalnim izborima 2016, kao i za sve političarke zainteresirane za budžet i budžetiranje lokalnih samouprava. Trening je organiziran od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD).

Održale su ga  Senaida Tabić i Lamija Isaković, članice TAG 2.0. grupe. TAG 2.0. druga je generacija tehničko-savjetodavne grupe za pomoć ženama u politici specijalizirana za tematsku oblast budžetiranja, nastala iz mentorskog programa za žene CPCD-a.

Na ovoj edukativnoj radionici, političarke su imale priliku naučiti više o o fazama budžetskog procesa, programskom i participativnom budžetiranju, gender odgovornom budžetiranju, ulogama i funkcijama u budžetskom procesu kao i o vezi izabranih vlasti i fondova te načinima i mogućnostima uticaja na proces donošenja i usvajanja budžeta.

Budući da je budžet najvažniji instrument kreiranja javnih politika, trening je bio od višestruke koristi kandidatkinjama bez obzira na količinu političkog iskustva.

Radionica je istovremeno održana u tri grada: Zenici, Goraždu i Ilijašu. Naredni treninzi TAG 2.0. iz oblasti budžetiranja lokalnih samouprava održat će se u Tešnju i Prijedoru.

Ove edukacije se realizuju u sklopu projekta „Politika iz mog džepa“ koga sprovodi CPCD uz podršku Američke ambasade u BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno