Zenica

Njemačka delegacija posjetila Ministarstvo

Njemačka delegacija posjetila Ministarstvo
Njemačka delegacija posjetila Ministarstvo
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njemačka delegacija posjetila Ministarstvo-  Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona primio je u radnu posjetu visoku delegaciju iz Njemačke, gospodina Mihaela Fiebiga, direktora referata za podršku socijalnih struktura i razvoj pri Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), gospodina Cristopha Josta, generalnog direktora DVV International (Deutscher Volkshochschul Verband e.V) u Bonnu i Emira Avdagića, direktora DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Visoki zvaničnici iz Savezne Republike Njemačke posjetit će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport s ciljem upoznavanja sa postignućima Zeničko-dobojskog kantona na polju obrazovanja odraslih.

Razgovaralo se o planovima u oblasti obrazovanja odraslih, rezultatima dosadašnje saradnje sa DVV International – Uredom u Bosni i Hercegovini, ali i mogućim vidovima saradnje i podrške DVV-a u budućnosti.

Gospodin Fiebig je prenio pozdrave gospodina Gerda Müllera, ministra za privrednu saradnju i razvoj u Vladi Savezne Republike Njemačke, iskazao zadovoljstvo dosadašnjim postignućima Zeničko-dobojskog kantona zbog donošenja Zakona o obrazovanju odraslih i aktivnosti Ministarstva na tom polju, ali i zbog uspješne saradnje sa njemačkom organizacijom DVV International.

Gospodin Jost, također, iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i rezultatima, ali i zbog uspješnih zajedničkih aktivnosti za DVV International – Uredom za Bosnu i Hercegovinu.

Sastanak je protekao u radnoj i prijatnoj atmosferi, gosti su dobili informacije o dosadašnjim aktivnostima, ali i planovima za budućnost i zainteresiranosti Ministarstva da se saradnja nastavi i intenzivira u budućnosti.

U svojim završnim obraćanjima, gospodin Fiebig, Jost i Avdagić su iskazali spremnost da se saradnja nastavi kroz različite vidove stručne i finasijske podreške, putem DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, kvalitetnoj provedbi Zakona o obrazovanju odraslih.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno