Politika

Čolaković ugostio Mahmića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Ministarstva za boračka pitanja ministar mr. Fahrudin Čolaković primio je višestrukog prvaka i rekordera Balkana u maratonu Nihada Mahmića. Posebno je istaknuta hrabrost i odlučnost jednog ratnog vojnog invalida da se kroz sportski angažman uspješno bori i dostojanstveno brani ugled naše Države BiH, te postiže rezultate na kojima mu mnogi mogu samo pozavidjeti.

Da se radi o vrsnom atletičaru koji dugi niz godina učestvuje na međunarodnim takmičenjima govore rezultati, tri zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj, šesneastostruki prvak Balkana na 1500. 5000 i 10000 m, te dva puta obaranja Balkanskog rekoorda. Ovom nizu uspjeha treba dodati i osvajanje prvog mjesta na 800 i 3000 m na IV otvorenom Međunarodnom atletskom prvenstvu za veterane, održanom dana 28.06.2015. godine u Sarajevu, a ujedno proglašen i najboljim takmičarom prvenstva i Memorijalnog mitinga “Mehmedalija Bajrić-Baja”. Bitnio je napiomenuti da su na prvenstvu učestvovale pored BiH, Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Mahmić je ovom prilikom iskazao veliku zahvalnost ministarstvu i Premijeru koji su bezrezervno finansijski sukladno mogućnostima podržavali njegov rad. Dogovoreni su i dalji vidovi suradnje Ministarstva i ovog našeg reprezentativca koji će braniti boje našeg kantona i države na predstojećim međunarodnim mitinzima u Sarajevu i Zagrebu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno