Politika

Naša stranka Zenica: politika zapošljavanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom skandala vezanog za konkurs za popunjavanje mjesta stručnih saradnika u Gradskom pravobranilaštvu Zenice, oglasila se Jasna Sinanović, sekretarka Gradskog odbora Naše stranke u Zenici.

„Riječ je o skandaloznom događaju. Tri kandidata, koji su na konkursu osvojili maksimalnih 100 bodova, potisnuti su, a radno mjesto su dobili kandidati sa manjim brojem bodova. Razlozi za tako nelogičan postupak poznati su zasad samo Službi za zajedničke poslove Grada, s obzirom da u obrazloženju dostavljenom kandidatima koji su osvojili maksimalan broj bodova nije naveden nijedan konkretan razlog zbog čega nisu dobili posao. Takve, sramne stvari se dešavaju iz dana u dan, a onda smo svi začuđeno tužni kad pročitamo da mladi i obrazovani ljudi sve više napuštaju ovu zemlju“, kazala je Sinanović.

„Postavlja se opravdano pitanje čemu uopće testovi i bodovanje, ako po trenutnom zakonu o državnoj službi FBiH, neovisno o njima, rukovodilac organa državne službe može izabrati po slobodnoj volji kandidata. Potaknuti ovim, ali i mnogim sličnim slučajevima, mi iz Naše stranke Zenica inicirat ćemo preko našeg zastupnika u Parlamentu FBiH Dennisa Gratza da pokrene izmjene ovog zakona, kako bi se ograničila samovolja rukovodilaca organa državne službe“, zaključila je Sinanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno