Sudske klupe

Četiri i po godine robije razbojniku kojeg je kasirka gađala košpicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici osudio je Muhameda K. (32) iz Zenice zbog produženog krivičnog djela razbojništvo te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četri i po godine.

Prema optužnici, on je 27. oktobra 2021. godine, oko 21.20, u Zenici maskiran ušao u prodavnicu, prišao radnici B.E., te joj prijeteći nožem naredio: “Daj pazar, požuri!”

On je ponavljao prijetnje više puta, a tom prilikom je udarao oštricom noža od pult ponavljajući radnici da požuri. Kada je ona iz ladice izvadila novac i stavila ga na pult, naredio joj da kovanice iz kutije stavi u kesu, što je ona i učinila i tako mu predala ukupno oko 1.000 KM. Razbojnik je prijeteći nožem tražio od radnice da mu preda sakriveni novac, pa kada je rekla da ga nema, on je otišao.

Dalje ga je optužnica teretila da je narednog dana oko 22.55 u Zenici maskiran ušao u sportsku kladionicu te radnici J.A. uz prijetnju pištoljem, koji je usmjerio prema njoj, rekao:

“Pljačka, pare, daj pare!”

Radnica mu je u strahu dala kovertu sa 240 KM, te je pobjegao.

Dan kasnije, prema optužnici, oko 6.50 u Zenici maskiran je ušao u prodavnicu mješovite robe, prišao pultu za kojim se nalazila radnica D.M., usmjerio pištolj prema njoj i rekao joj:

“Daj pazar!”

Nakon što mu je rekla da je pazar odnesen, ponovio je:

“Daj pare!”

Ona je u strahu za život, kako se navodi u optužnici, iz ladice izvadila platnenu torbicu koju mu je dala, a u njoj je bio pazar od prethodnog dana od 1.783,97 KM, nakon čega je otišao.

Osim toga, četvrta tačka optužnice tereti ga da je taj isti dan oko 20.30 u Zenici maskiran ušao u prodavnicu mješovite robe, prišao radnici B.M. koja je stajala za pultom i usmjerio pištolj prema njoj, te joj nekoliko puta rekao:

“Daj pazar!”

Radnica je u strahu za život prema njemu bacila vrećicu s košpicama i istovremeno glasno dozivala pomoć, čime ga je spriječila u pljački i on je bez plijena pobjegao iz prodavnice.

Na teret mu je stavljeno i da je 16. novembra 2021. godine oko 17.45 u Zenici maskiran ušao u prodavnicu mješovite robe, prišao kasi, nageo se preko pulta i uperio nož prema radnici A.I., te joj naredio:

“Daj pare!”

Ona je, navodi se u optužnici, iz straha rekla:

“Nemoj, molim te.”

Nakon toga se ona odmakla od pulta, a optuženi je rukom otvorio kasu iz koje je uzeo oko 440 KM i pobjegao.

Optuženi je na glavnom pretresu priznao krivicu po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno