Sudske klupe

Zatvorenik slao lažne dojave o postavljenoj bombi u zgradi suda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su proteklih dana poduzimali intenzivne mjere i radnje, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, na rasvjetljavanju i dokumentovanju tri dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, koje su upućene od strane nepoznatog lica pozivom na telefonsku centralu navedenog suda.

U svim navedenim slučajevima su od strane policijskih timova, a nakon evakuacije uposlenika suda, izvršeni kontradiverzioni pregledi zgrade suda, kojom prilikom je utvrđeno da se radilo  o lažnim dojavama.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti lice H.M., rođeno 1988. godine, iz Doboj Juga. Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, navedeno lice je za vrijeme dok se nalazilo na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, sa telefonske govornice dana 15.04.2022. godine, u 08,25 sati, kao i dana 21.04.2022. godine, u 11,07 sati, pozvalo broj centrale Kantonalnog suda u Zenici i lažno prijavilo da je u sudu postavljena bomba, dok je dana 01.04.2022. godine, putem drugog lica dogovorilo da se lažno prijavi da je u zgradi suda postavljena bomba,  na koji način je počinilo krivično djelo “Lažno prijavljivanje” iz člana 347. Krivičnog zakona Federacije BiH. Nad licem H.M. je zavedena kriminalistička obrada, te je isto ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiči.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno