Politika

Sretan 25. novembar – Dan državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan državnosti jedan je od najvažnijih datuma u prošlosti naše domovine Bosne i Hercegovine, jer je na ovaj dan 25. novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu potvrđen identitet i državni suverenitet zemlje u njenim historijskim granicama kao države svih njenih naroda i narodnosti. Stoga na ovaj dan odajemo dužnu počast antifašistima koji su herojskom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države.

Pet decenija kasnije bh. patriote stale su u odbranu Bosne i Hercegovine od brutalne agresije, a mnogi od njih su u toj borbi dali i svoje živote. Naša obaveza je da domovinu čuvamo i dajemo doprinos njenoj izgradnji, kao i da njegujemo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., jer žrtva naših najvećih sinova ne smije biti zaboravljena.

Odajmo počast našim herojima, šehidima i poginulim borcima, kao i našem prvom predsjedniku i osnivaču Stranke demokratke akcije, rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Sretan vam Dan državnosti BiH!

PRESS SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno