Nogomet

Čelik se ispromašivao u Mostaru: Tri gola Bilbije za pobjedu Zrinjskog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik se ispromašivao u Mostaru: Tri gola Bilbije za pobjedu Zrinjskog – Zrinjski je u 15. kolu Premijer lige Pod Bijelim brijegom savladao Čelik sa 3:0.

Plemići su već nakon osam minuta igre istopili Čelik. Nemanja Bilbija je u 25. sekundi iskoristio odlično dodavanje Veselinovića i matirao je Ružića za prednost od 1:0.

Nastavio je Zrinjski sa napadima na gol Čelika, a u 8. minuti lopta je ponovo završila u mreži Zeničana. Todorović je ubacio sa lijeve strane, a Bilbija šalje loptu u mrežu za 2:0.

Domaći su potom umirili utakmicu. Igrali su bez previše rizika i konstantno su bili opasni po gol Čelika, koji je imao dvije zaista dobre šanse. Prvo je Grahovac izašao sam pred Brkića koji mu brani udarac, a zatim golman Zrinjskog brani i odličan pokušaj Dedića, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 2:0.

Plemići su preko Bilbije prijetili na otvaranju drugog poluvremena, ali je Ružić ovog puta skinuo udarac napadača domaćih. Zatim je Čelik imao novu stopostotnu šansu, Grhovac je sam pred Brkićem koji mu brani udarac i spašava Zrinjski.

Kazna za promašaj stigla je u 61. minuti. Kadušić sjajno prolazi po desnoj strani, uposlio je Bilbiju, a ovaj pogađa treći put danas za uvjerljivih 3:0.

Blaž Slišković je potom zatvorio utakmicu. Čeliku su prepustili loptu, te su šansu čekali iz kontra napada. Čelik međutim nije napravio previše sve do samog finiša kada su imali prečku Mousse i zicer Jurine. Ostalo je 3:0 i Zrinjski je zasluženo stigao do pobjede.

Sa današnja tri gola Bilbija je preuzeo vodeće mjesto na listi strijelaca sa 12 postignutih golova.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Zrinjski – Čelik 3:0 (Bilbija 1’, 8’, 61’)

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Čirjak, Bekrić, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Filipović, Veselinović, Kadušić, Bilbija.

ČELIK: Ružić, Bevab, Faustin, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Jamak, Miletić.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno