Rukomet

Čelik porazom kod kuće pao na treće mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Izviđača sinoć su pregazili tuzlansku Slobodu sa 35:19 za ostanak na vrhu tabele rukometne Premijer lige BiH… Sloboda je u Ljubuški otputovala bez nekoliko standardnih prvotimaca pa je cilj bio da izgube sa što manje golova razlike, ali mlada i supertalentovana generacija Izviđača pod palicom Zdenka Grbavca je gostima dozvolila da postignu samo sedam golova u prvom poluvremenu kada je rezulatat glasio 19:7. U drugom dijelu ista slika na terenu, a konačna razlika je narasla na “+16”, i završilo je 35:19. Skaute su do pobjede vodili Josip Ereš i David Mandić sa po sedam golova. Kod Slobode Emir Suhonjić je postigao šest golova.

Derbi kola u Zenici su igrali zenički Čelik i ekipa Vogošće, a slavili su Vogošćani sa 26:24, iako su na poluvremenu gubili sa 9:13. Sjajni Ivan Divković i Tarik Međić, koji je igrao povrijeđen, su predvodili Vogošćane sa po sedam golova, dok je kod Čelika Kadić postigao osam golova. Rukometaši Zrinjskog nastavili su pobjedničku seriju u nastavku sezone, a plemići su sinoć savladali Krivaju sa ubjedljivih 38:28. Vedran Delić je bio maestralan sa deset golova, dok je Buntić dodao šest. Kod Krivaje Benjamin Čičkušić je postigao osam golova.  Visočka Bosna je na svom terenu ostvarila vrlo vrijednu pobjedu slavivši sa 30:26 protiv Gračanice, a Nikola Grujić je postigao devet golova za Visočane, dok je kod Gračanice Almir Osmanhodžić postigao osam golova. Derventa je kao gost deklasirala Lokomotivu sa 41:26, Prijedor je savladao Konjuh sa 31:27, dok je Gradačac u prvom meču ovog kola savladao sarajevsku Bosnu sa 28:26. 

Prvi na tabeli je Izviđač sa 39 bodova, Derventa ima 36, a Čelik 35 bodova. Na začelju Bosna Visoko i Zrinjski imaju po 16 bodova, Gradačac i Krivaja po 13, dok je posljednja Lokomotiva sa samo tri boda.

sc.sport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno