Rukomet

Bh. rukometaši Litvaniju dočekuju u Cazinu 30. aprila

U Cazinu će 30. aprila biti odigrana kvalifikacijska utakmica za Evropsko prvenstvo rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije – rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

Općinski načelnik Nermin Ogrešević kazao je da će to biti još jedan veliki sportski događaj, za kakve je Cazin već pokazao da može biti izvrstan domaćin.

– Prošle godine bodrili smo našu rukometnu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo i bili domaćini utakmici s Grčkom. Siguran sam da će i ovo biti jednako zanimljiv i važan događaj, kroz koji ćemo još jednom prezentirati sve potencijale naše općine – istakao je.

Pokrovitelj utakmice, uz Općinu Cazin, bit će i Vlada Unsko- sanskog kantona (USK).

– Želimo da taj dan Cazin bude glavni grad BiH i siguran sam da ćemo na pravi način pokazati krajiško gostoprimstvo i sve ono što ovaj dio zemlje čini posebnim – kazao je premijer USK-a Izudin Saračević.

Predsjednik Sportskog saveza USK-a Emir Dautović kazao je da Cazin s ponosom nastavlja nositi epitet rukometnog grada. Dodao je da će gosti iz Litvanije biti dočekani kako priliči, te izrazio nadu da će naši rukometaši odnijeti pobjedu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem