Nogomet

Čelik pobjednik turnira u Busovači

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik pobjednik turnira u Busovači. Finale: Čelik – Busovača 2:0. Na nogometnom stadionu NK Busovača u Busovači, odigran je dvodnevni 8. memorijalni turnir „Anto Sučić – Suka“ čiji je organizator bio NK Busovača. Pobjednik turnira je NK Čelik iz Zenice, koji je u finalu bio bolji od domaćina turnira, NK Busovača, rezultatom 2:0 (0:0). Golove za Čelik postigli su Semir Bajraktarević u 50. i Stipe Barač u 87. minuti. U 80. minuti Haris Hećo propustio je realizovati jedanaesterac

Sastav Čelika u finalu:
Adi Adilović, Benjamin Čolić, Dženan Bureković, Emir Jusić, Zlatko Kazazić, Haris Hećo, Anel Dedić, Semir Bajraktarević, Vernes Selimović, Mahir Karić, Fenan Salčinović.
Rezerve: Semir Bukvić, Igor Radovanović, Sead Bučan, Anes Duraković, Nedim Oglečevac, Stipe Barač, Vladimir Grahovac, Ahmed Džafić; (Trener Boris Pavić);

U susretu za treće mjesto igrali su Premijerligaš FK Mladost iz Doboja kod Kaknja i Bugojanska Iskra. Pobjednik ovog susreta je Mladost, koja je osvojila treće mjesto, a Iskra iz Bugojna četvrto mjesto.

Prvog dana igrano je polufinale NK Čelik – NK Iskra Bugojno 4:1. Strijelci za Čelik: Igor Radovanović (2x), Vlado Grahovac i Sead Bučan. U drugom polufinalu domaćin turnira, NK Busovača, priredio je iznenađenje i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio je bolji od premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Nakon 90 minuta bilo 2:2.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno