Nogomet

Čelik na Zlatibor putuje 4. jula

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prisustvovali smo jutarnjem treningu NK Čelik u Areni Zenica i poslijepodnevnom na Kamberovića polju. Radi se punim intenzitetom…

Stručni štab i igrači sedam dana se pripremaju za novu sezonu u kojoj je cilj – nastaviti sa dobrim igrama iz proljetnog dijela prošle sezone. Uslovi za ostvarenje cilja sve su bolji, a prvi je bio da se zadrži okosnica tima. Otišli su Alen Dedić i Nikola Simić, a vjerovatno će i Renato Gojković koji je u potrazi za inostranim angažmanom. Ugovori nisu nastavljeni sa Zecom, Alispahićem, Sikirom…

Sa druge strane, na Bilino polje su stigli veznjak Stipe Barać, koji je povratnik u “crveno – crne” redove i desni bočni Goran Popović koji je prošle sezone igrao za Slaviju.

„Situacija je dobra, zadovoljni smo urađenim. Atmosfera je odlična i nadamo se da će takva ostati do kraja sezone! Trenutno nas vježba 30-tak, među tim brojem je i desetak igrača iz naših mlađih selekcija. Očekujemo da ćemo do kraja sedmice biti jači za dvojicu nogometaša na pozicijama centralnog i krilnog napadača. Do subote ćemo reducirati kadar i u narednu sedmicu krenuti sa 25 ili 26 igrača“, kaže Boris Pavić, šef stručnog štaba NK Čelik.

Prvu provjeru Čelikovci će imati u četvrtak, 25. juna od 17,30 na Kamberovića polju protiv Olimpica. Do 4. jula kada se odlazi na pripreme na Zlatibor, Čelik će igrati još protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, novog člana BHT Premijer lige.

“Na Zlatiboru 6. jula igramo protiv Veleža, dva dana kasnije protiv Jagodine, a potom još i OFK Beograda. To su tri odlične ekipe. Kako nismo previše mijenjali igrački kadar, s toga nećemo ni igrati previše utakmica. Generalnu probu ćemo imati protiv federalnog prvoligaša NK Metalleghe BSI iz Jajca. Zavisno od žrijeba i toga gdje ćemo igrati u 1. kolu, dogovorit ćemo i mjesto odigravanja generalke”, zaključuje Boris Pavić, šef stručnog štaba NK Čelik.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno