Nogomet

Foto: Čelik bolji od Olimpica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik bolji od Olimpica na Kamberovićima. NK Čelik – FK Olimpic 2:0.  Stadion: “A” teren na Kamberovića polju u Zenici; Gledalaca: oko 500; Vrijeme: sunčano (+ 22*C); Glavni sudija: Šehić Mirsad i pomočnici: A1 Smajlović Nermin i A2 Begović Armin (svi iz Zenice). U prvoj pripremnoj utakmici nogometaši Čelika su pobjedili sarajevski Olimpic, inače osvajača Kupa BiH za prošlu sezonu. Rezultat: Čelik – Olimpic 2:0 (2:0); Strijelci: Anel Dedić u 12. i Marin Popović u 20.minuti iz penala.

Sastavi timova:
NK ČELIK: Adilović, Bureković, Kojić, Kazazić, Jusić, Bajraktarević, Anel Dedić, Pezer, Selimović, Karić, Marin Popović. Još su igrali: Bukvić, Hećo, Dujmović, Goran Popović, Duraković Anes, Barać, Huseinspahić Dženis, Hanan Adilović, Pašalić, Šabanović, Garanović, Grahovac i Lekić.
FK OLIMPIC: Hamzić, Gligorov, Regoje, Karić, Muharemović, Pandža, Raščić, Handžić, Brković i Bogičević. Još su igrali: Fejzić, Smajić, Jusufović, Perreira, Demir, Videkanić, Čomor, Imamović i Osmanagić.

Čelik je od starta bio bolja ekipa, te su do prednosti došli već nakon 12 minuta igre, kada je Anel Dedić sa oko 15-ak metara udaljenosti preciznim udarcem pogodio gol Hamzića za 1:0. Asistirao mu je Mahir Karić nakon odličnog prodora kroz odbranu gostiju
Na 2:0, u 20.minuti, povečao je, iz opravdano dosuđenog penala, mladi Marin Popović. Odličnu kontru istrčao je Mahir Karić, ušao je u kazneni prostor gdje ga je sa leđa povukao i sapleo Jadranko Bogičević, te je glavni sudija pokazao na najstrožiju kaznu, a gostujući igrač je zaradio crveni karton. Marin Popović bio je siguran realizator penala.
Međutim, dogovorom trenera ekipa odlučeno je da se Bogičević, i pored isključenja, vrati u igru kako bi snage bile izjednačene, jer se ipak radi o pripremnoj-prijateljskoj utakmici.
Do kraja poluvremena domaći su imali nekoliko dobrih prilika preko Selimovića, Karića i Dedića, a najbolja je bila ona Vernesa Selimovića, koji je promašio prazan gol. Gosti su prijetili preko Dalibora Pandže.
Najbolju priliku za smanjenje rezultata gosti su imali u 57.minuti kada rezervista Sulejman Smajić nije iskoristio penal, kojeg je sudija Šehić dosudio nakon igranja rukom u kaznenom prostoru domaćeg stopera Kazazića. Njegov udarac je otišao pored desne stative.
Do kraja utakmice treneri obje ekipe izvršili su po 10-tak izmjena, ali promjene rezultata nije bilo, tako da su Zeničani pripremne utakmice otvorili trijumfom nad renomiranim protivnikom. Utakmica u Zenici, na neki način je „otvorila oči“ treneru Mirzi Varešanoviću i igračima pred utakmice u Evropskoj ligi, koje im slijede iduće sedmice protiv Spartaka iz Trnave u prvom pretkolu Evropa lige.

E. Imamović za Zenicablog

 

Više na

Posted by Zenicablog on 25. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno