Rukomet

Čelik Junior uspješan u Kiseljaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu pripremnog perioda za nastavak ligaškog takmičenja u sklopu Prve lige FBiH, najstariji dječaci škole rukometa “Čelik Junior” iz Zenice gostovali su i Kiseljaku, te upisali pobjedu.

U školskoj dvorani u Kiseljaku odigrana je prva pripremna utakmica rukometaša Čelik Juniora pred nastavak takmičarske sezone. Domaći su imali prvi napad, te su poveli sa 1:0. Međutim, u narednih pet minuta, Čelik Junior pod vodstvom Vladimira Zeljke i Nermina Gušića postavlja prednost od +2 gola pri rezultatu od 1:3. Jedina prednost domaćina je bila u prvoj minuti i to 1:0. Prvi dio susreta završio je rezultatom 12:17 u korist Zeničana.

U drugom dijelu susreta domaćini su pokazali veliku želju za pobjedom, te uz brze napade približili se na tri gola zaostatka. Međutim, nakon timskog time-outa Čelik Juniora i savjeta Zeljke Zeničani se penju na +7, te time rješavaju pitanje pobjednika u ovoj utakmici. Konačan rezultat susreta glasio je 27:32.

Važno je pomenuti da je susret obilježila vrlo jaka igra na obje strane uz visok nivo fer-pleja. Također, Čelik Junior je pružio priliku i najmlađim igračima u seniorskom sastavu. Tako su Adi Pašalić (1999.) i Benjamin Muslić (1999.)
 postigli po tri pogotka, a dok je Harun Hodžić (2000.) na golu Čelik Juniora imao pet uspješnih intervencija od čega i jedan sedmerac.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno