Rukomet

RK Čelik: domaćini triput zaredom u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIJESTI IZ RK ČELIK: RK ČELIK U SUBOTU PROTIV GRADAČCA. TRI UTAKMICE ZA REDOM U ARENI. PRIVREMENI OPROŠTAJ OD ALDINA MEHINOVIĆA PRIJE OPERACIJE. U subotu, 7. marta 2015.godine, u okviru 18. prvenstvenog kola u Premijer rukometnoj ligi BiH, rukometaši ,,Čelika” (početak u 18.00 sati), igraju protiv RK Gradačca. Nakon pobjede u Sarajevu , gdje je Čelik u veoma dobroj utakmici savladao domaću RK Bosnu (RK Bosna – RK Čelik 30:33), ,,Čelik” se ponovo vraća na pobjednički kolosijek. ,,Preskočena” je RK Derventa nakon što je igrala neriješeno protiv RK ,,Izviđača” (24:24) i sada je ,,Čelik” na drugom mestu sa 38 bodova, dok je RK ,,Drventa” na trećem sa 37 bodova. RK ,,Izviđač” je na prvom mjestu i ima 40 bodova. 

„Mnogi su nas prerano otpisali u borbi za titulu prvaka države. Kiks protiv RK Vogošće nas je dobro uzdrmao, ali prvenstvo je jako dugo i ima još puno utakmica kao i mogućnosti da i druge ekipe naprave kiks. Važno je da smo vratili samopovjerenje ekipe. Igrali smo dobro u Sarajevu. Posebno ohrabruje povratak u punu formu kapitena Davora Kadića. Sada igramo dvije utakmice kod kuće, kao i Kup protiv RK ,,Krajine” iz Cazina, takoda imamo velike šanse da i dalje popravljamo naš visok položaj u BiH rukometu“ – kaže Adnan Bašić, trener RK Čelika.
Pored utakmice protiv RK Gradačca, koja se igra u srijedu 7. marta u Gradskoj areni Zenica, već 11. marta ,,Čelik” igra kod kuće u Areni protiv ,,Krajine” iz Cazina (prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH op.a.). Za Cazinjane od početka sezone nastupaju dvojica Zeničana, Emir Šahinović i Edin Bajramović.

U petak, 13. marta u Gradskoj areni ,,Čelik” je ponovo je domaćin, u okviru 19. prvenstvenog kola, ekipi RK Zrinjski iz Mostara.  Ova dva susreta u Gradskoj areni Zenica, za razliku od onog protiv RK Gradačca (koji počinje u 18 sati) počinju u 17.00 sati.
„Mi možemo i moramo zabilježiti tri nove pobjede u naredna tri susreta, gdje nastavljamo borbu na dva kolosijeka: u prvenstvu i u Kupu BiH. Pozivamo naše vjerne navijače da u što većem broju dođu na ove tri domaće utakmice i podrže nas, a mi ponovo, kao i uvijek, garantujemo veliku borbenost naših igrača na terenu. Na utakmici protiv RK ,,Gradačca” upriličićemo privremeni oproštaj od ekipe i publike našeg ponajboljeg igrača Aldina Mehinovića, kojeg će 11. marta u Novom Sadu operisati (prednje križne ligamente koljena) vrhunski regionalni stručnjak za tu vrstu operacije, prof. dr. Miroslav Milankov.
Nadamo se da će operacija biti uspješna i da će popularni Čupo već naredne jeseni, u septembru, zauzeti svoje mjesto u timu Čelika” – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

ZNAČI, U SUBOTU, 7. MART U 18,00 SATI RK ČELIK – RK GRADAČAC,
SRIJEDA, 11. MART (KUP – RK ČELIK – RK KRAJINA IZ CAZINA) U 17 SATI,
PETAK, 13. MART RK ČELIK – RK ZRINJSKI IZ MOSTARA U 17 SATI.

DOĐITE I PODRŽITE NAJUSPJEŠNIJU OVOGODIŠNJU SPORTSKU EKIPU IZ ZENICE, PORUČUJU IZ RK ČELIK.

E.Imamović za Zenicablog
+foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno