Rukomet

Novosti iz RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

POBJEDA RK ČELIKA PROTIV BOSNE U SARAJEVU 30:33 (14:15). Nakon remija RK Dervente i RK Izviđača, Čelik se popeo na drugo mjesto tabele Premijer rukometne lige. Dvorana : ,,Ramiz Salčin” na Mojmilu. Gledalaca: oko 200. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla), Delegat: Goran Sušć (Čapljina). Isključenja: Bosna 8, Čelik 6 minuta. Sedmerci: Bosna 3 (3), Čelik 3 (2). 

RK BOSNA: Dramač, Burnazović (5), Mehinagić (6), Memić (1), Džinović (3), Palo, Džuhera (1), Birdahić (3), Džubur, Alibegović (2), Karamehmedović, Lingo, Huseinbegović, Zulfić (8), Bujak, Bečić (1). (Trener: Zuhdija Korkarić).
RK ČELIK: Dervenčić (1), Martić, Mehić, Memić, Mujanović (2), Jaškić (4), Kadić (11), Hadžihasić (5 odbrana), Begagić (2), Zvekić (1), Ahmedin Ćosić, Haso Ćosić (7), Tufekčić (4 odbrane), Jolovć (5), Begović, Oruč. (Trener: Adnan Bašić).

RK Čelik je dobro odigrao kao gost u Sarajevu, protiv domaće RK Bosne i zabilježio novu pobjedu: RK Bosna-RK Čelik 30:33 (poluvrijeme 14:15). Pošto su RK Derventa i RK Izviđač igrali neriješeno u Derventi, Čelik se nakon ovog novog prvenstvenog kola Premijer lige BiH ,,popeo” za jedno mjesto, tako da je sada Izviđač prvi sa 40 bodova, Čelik drugi sa 38, a Derventa treća sa 37 bodova.
Bila je to zanimiljiva i dobra, prava muška utakmica, u kojoj je pobijedila bolja i iskusnija ekipa. ,,Bosna” je donekle bila ravnopravan partner gostima samo u prvom poluvemenu, dok je u drugom poluvremenu ,,Čelik” ubacio ,,u brzinu više” i vodio sa pet, a na momente i sa šest golova razlike. Ipak, rukometši Bosne nisu se predavali i borili su se sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.
U ekipi Čelika bolji od ostalih večeras je bio kapiten Davor Kadić, koji je danas bio nezadrživ i sve mu je polazilo za rukom. Postigao je 11 golova iz igre, a golman mu je odbanio jedino udarac sa sedmerca. Pored Kadića, odličan učinak je dao i Haso Ćosić (7 golova) i standardno požrtvovani Boško Jolović (dao 5 golova).
Golman Čelika Jasmin Hadžihasić ponovo je podbacio (svega 5 odbrana), dok je ohrabrenje mladi golman Ajdin Tufekčić koji je imao 4 odbrane za dvadesetak minuta igre.
U domaćoj ekipi Bosne istakli su se Muhamed Zulfić sa 8 golova, Edo Mehinagić sa 6 i Anur Burnazović sa 5 golova.

RK Čelik – Aldin Mehinović kod prof. Milankova. – Danas je srednjeg beka RK ,,Čelika” Aldina Mehinovića u Klinikom centru u Novom Sadu pregledao poznati prof. dr. Miroslav Milankov, specijalista za operaciju ligamenata.

Potvrđen je nalaz od strane dr. Milankova kod našeg ponajboljeg rukometaša Aldina Mehinovića – pokidani prednji križni ligamenti lijevog koljena, gje je propisana obavezna operacija. Operaciju će 12. marta obaviti ljekarski tim prof. dr. Milankova u Novom Sadu, jednog od najpoznatijih stručnjaka za ovu vrstu operacije u jugoistočnoj Evropu – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik”.
Do operacije Mehinović će redovno vježbati, radi fizičke pripreme za operaciju.
Njegov nastup za RK Čelik očekuje se tek u narednom jesenjem prvenstvu, a njegovim neigranjem u tekućem prvenstvu zenički premijerligaš je znatno oslabljen.
Isti doktor, prof. Milankov je operisao i drugog Čelikovog igača, krilo Milana Duvnjaka, koji se sada nalazi u rodnom Brčkom u fazi uspješnog postoperacionog oporavka.

RK ČELIK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno