Rukomet

Čelik Junior – Osam sati rukometa: Seniori protiv Banovića, omladinci protiv Gračanice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Čelik Junior – Osam sati rukometa: Seniori protiv Banovića, omladinci protiv Gračanice – Vikend koji slijedi, tačnije sutrašnji dan, subota (10.11.2018.) u dvorani Bilmišće, a u organizaciji škole rukometa ”Čelik Junior” donosi nam veliki rukometni dan. Osam sati rukometa, a u sklopu kojeg će Zeničani, oni najmlađi, pa sve do seniora predstavljati boje našeg grada u Prvoj ligi BiH i Omladinskoj ligi BiH.

Škola rukometa ”Čelik Junior” će u subotu u sklopu osmog kola Prve lige BiH ugostiti ekipu rukometnog kluba ”Rudar” iz Banovića, te uz podršku navijača koja do sada nikako nije izostajala, upisati novu pobjedu, te osigurati svoje mjesto u vrhu tabele. Kao uvod u utakmicu seniora prethodit će utakmice Omladinske lige BiH, a u sklopu koje će mladi rukometaši škole rukometa, u čak četiri kategorije (2002., 2004., 2006. i 2008. godište i mlađi), predstavljati naš grad u duelima protiv rukometnog kluba ”Gračanica” iz Gračanice.

RASPORED UTAKMICA:
12:00h – 17:00h Omladinska liga Čelik Junior – Gračanica
17:30h Prva liga BiH Čelik Junior – Rudar Banovići

DEVET GODINA ŠKOLE RUKOMETA

Škola rukometa “Čelik Junior” postoji više od devet godina, a za godine svoga postojanja i profesionalnog rada okupila je preko 140 mladih rukometaša sa područja grada Zenica, te iznjedrila veliki broj dječaka koji uspješno brane boje seniorskog tima, ali i ekipa van granica Bosne i Hercegovine. Redovno se takmiče u Omladinskoj ligi BiH, na nacionalnom nivou, ali i na međunarodnoj rukometnoj sceni. Rezultati koje ostvaruje škola rukometa “Čelik Junior” dovoljno govore o kvalitetnom radom sa mladima, te je jedan od rijetkih sportskih kolektiva gdje seniorski pogon čvrsto stoji na temeljima škole rukometa bez priliva stranaca čime se zasigurno upropaštava rukomet i stvara lazni osjećaj uspijeha.

UPIS NOVIH ČLANOVA

Uskoro će popularna škola rukometa “Čelik Junior” da otvori svoja vrata svim dječacima u uzrastu do 12 godina starosti. Navedena selekcija već ima preko 35 polaznika, međutim nakon upisa se očekuje da će se navedena brojka udvostručiti, a cilj je da dječaci u toj kategoriji osim treniranja, takmičenja u Omladinskoj ligi BiH i na međunarodnoj sceni, učestvuju u takmičenju i u Internoj ligi Čelik Juniora, a gdje bi imali priliku da usvojena znanja prezentiraju i prije nego istrče na terene u sklopu oficijelnih utakmica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno