fbpx
Košarka Ostali sportovi Rukomet

U subotu u Areni tri utakmice zeničkih ligaša

U subotu u Areni tri utakmice zeničkih ligaša – Ove subote u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ na programu su tri utakmice zeničkih ekipa. Program počinje u 16 sati utakmicom između KŽK Čelik i KŽK Brčanka, uokviru 2.kola bh.košarkaške lige za žene.

Kao što smo već objavili, u najvećem rangu bh.košarke nastupa i zenička ekipa KŽK Čelik, višestruki prvak i osvajač Kupa BiH, te veoma uspješan učesnik u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL): VIDI LINK. 

Ekipu KŽK Čelik vodi Almir Šišić, nekadašnji pomoćnik Slobodana Kecmana, a podmlađenu ekipi Čelika predvode iskusne Ćorović, Halimić i Kovačević. Ostatak rostera su djevojčice od 2000.-2004.godište i one čine sigurno najmlađu ekipu u 1.Ligi BiH. Ciljevi kluba se svode na opstanak u najvećem rangu takmičenja, te afirmacija ove mlade ekipe.

Iz KŽK Čelik pozivaju publiku da dođe u što većem broju  u subotu u 16 sati, Arenu i podrži njihov tim.

U 18 sati na teren Arene izlaze košarkaši OKK Čelika i KK Turbine iz Jablanice, uokviru 4.kola A1 lige KSBiH, koja ima, kao i Čelik, skor od jedne pobjede i dva poraza.

Program završava rukometnom utakmicom između RK Čelik i RK Sana 7 iz Sanskog Mosta. Rukometaši Čelika su na čelu Lige sa svih šest pobjeda, dok su gosti iz Sanskog Mosta poljednji na tabeli. Očekuje se još jedna sigurna pobjeda Zeničana.

subotnji raspored:

16h – KŽK Čelik – KŽK Brčanka

18h – OKK Čelik – KK Turbina

20h – RK Čelik – RK Sana 7

E.Imamović; Foto arhiva

loading...