Rukomet

Čelik-Junior na Bilimišću pobijedio Rudar i stigao do šeste pobjede u sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik-Junior na Bilimišću pobijedio Rudar i stigao do šeste pobjede u sezoni – Rukometaši Čelik-Juniora danas su u dvorani na Bilimišću pred oko 300 gledatelja dočekali tim Rudara iz Banovića, te slavili pobjedu rezultatom 34:30.

Zeničani su se za novu pobjedu trebali dobro namućiti protiv veoma dobre ekipe Rudara, koja se danas publici u Zenici prikazala u veoma dobrom izdanju.

Mlada domaća ekipa koju s klupe predvodi Vladmir Zeljko dobro je otvorila meč, ali gosti nisu dopuštali da se Zeničani odmaknu na nekoliko golova razlike. U prvom poluvremenu Čelik-Junior pokušao je da napravi razliku, kako bi u ostatak meča ušao opuštenije. Zanimljivo domaći trener u prvom dijelu odmarao je svoje najbolje igrače Kobilicu, Bajramovića i golmana Tufekčića. Prvi dio završen je 17:15 za domaćina.

U drugom dijelu u igru su ušli i najbolji igrači domaće ekipe što je na kraju i presudilo utakmicu, budući da gosti nisu imali snage za preokret. Na kraju je bilo 34:30 (17:15) za Čelik-Junior, kojem je današnja pobjeda bila šesta u sezoni, uz dva tijesna poraza od Krivaje i Slobode, svakako može zadovoljiti ljude u klubu iz Zenice.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi Ekrem Kobilica je postigao devet, dok su Omer Suljić i Edhem Grabus dodali po šest golova. U redovima ekipe iz Banovića, Dino Sarić je postigao 11, dok je Benjamin Šehić dodao 10 golova.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno